Πρόωρο φινάλε για Λασκαράτο στις 4 ώρες του Red Bull Ring

Πρόωρο φινάλε για Λασκαράτο στις 4 ώρες του Red Bull Ring
Το πρωτότυπο του Έλληνα οδηγού τέθηκε νωρίς εκτός μάχης στον αγώνα του European Le Mans Series

O Ανδρέας Λασκαράτος και η 1AIM Villorba Corse ταξίδεψαν στην Αυστρία για τον δεύτερο γύρο στο καλεντάρι του European Le Mans Series έχοντας υψηλές προσδοκίες. Πράγμα λογικό μετά την 4η θέση της κατηγορίας LMP3 στην πρεμιέρα της Βαρκελώνης.

Ωστόσο, ο 4ωρος αγώνας του Red Bull Ring διήρκησε μόλις 5 χιλιόμετρα για το βαμμένο στα χρώματα του «Visit Greece» πρωτότυπο. Το Ligier JS P320-Nissan #18 που ο Έλληνας οδηγός μοιράζεται σε αυτό το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με τους Alessandro Bressan και Damiano Fioravanti, είχε σημειώσει τον τέταρτο καλύτερο χρόνο της LMP3 στις κατατακτήριες δοκιμές, θέτοντας βάσεις για ένα άκρως θετικό αποτέλεσμα στην πίστα του Σπίλμπεργκ.

Όμως όλα τελείωσαν νωρίς και συγκεκριμένα στον δεύτερο γύρο. Μετά τη συναρπαστική εκκίνηση όπου 41 θηρία στριμώχτηκαν στην πίστα που βρίσκεται στην καρδιά της Στυρίας, ο Bressan είχε διατηρήσει τη θέση του αλλά δεν πρόλαβε να κοιτάξει πιο ψηλά. Ενώ βρισκόταν στην κορυφή της στροφής 3, εμβολίστηκε από το ανεξέλεγκτο #20 της Team Virage, με τον Rob Hodes να έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο στα φρένα για το μεγαλύτερο σημείο πέδησης του συγκεκριμένου σιρκουί.
πίσω από το τιμόνι.



Απογοήτευση από την εξέλιξη
«Δυστυχώς, ενώ σήμερα δείχναμε εξαιρετικά δυνατοί, μόλις στο δεύτερο γύρο ένας άλλος οδηγός έχασε εντελώς τον έλεγχο στα φρένα για τη στροφή 3 και ανεξέλεγκτο, το πρωτότυπό του έπεσε πάνω στο δικό μας. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουμε επιτόπου. Ευτυχώς ο Alessandro δεν τραυματίστηκε. Ξέρουμε πως ο μηχανοκίνητος αθλητισμός έχει τέτοιες στιγμές, ωστόσο, βλέποντας το replay του ατυχήματος, μου ήταν δύσκολο να αποδεχθώ αυτό που συνέβη», σχολίασε ο Ανδρέας.

Ο 34χρονος δεν πρόλαβε να οδηγήσει στον αγώνα, αφού θα έπαιρνε τη σκυτάλη από τον Bressan μετά την πρώτη ώρα μάχης. Πρόλαβε όμως να εντοπίσει όσα θετικά αποκόμισαν αυτός και η ομάδα του σε αυτό το απαιτητικό αγωνιστικό τριήμερο, που περιελάμβανε δουλειά υπό μεικτές καιρικές συνθήκες στις ελεύθερες και τις κατατακτήριες δοκιμές.

«Αυτό που κρατάμε από όσα προλάβαμε να κάνουμε στο Red Bull Ring, είναι πως έχουμε πετύχει σημαντική βελτίωση σε ότι αφορά στο set-up του αυτοκινήτου. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα αρκετούς αγώνες και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε. Ψυχολογικά, είμαστε “ήδη” στη Γαλλία», τόνισε ο ταλαντούχος οδηγός.

Τι έχουμε στη Γαλλία; Τον τρίτο γύρο του European Le Mans Series, που θα διεξαχθεί στις 6 Ιουνίου. Πρόκειται για μία ακόμα 4ωρη δοκιμασία, που θα εκτυλιχθεί στην εντυπωσιακή πίστα Πολ Ρικάρ, στο Λε Καστελέ.



Πρεσβευτής της Ελλάδας
Ένα ξεχωριστό στοιχείο στη προσπάθεια του Ανδρέα Λασκαράτου, είναι πως το λογότυπο “Visit Greece” κοσμεί το πρωτότυπο της 1AIM, καθώς ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού βρίσκεται και πάλι στο πλευρό του Έλληνα οδηγού.

Οι αγώνες του ELMS προβάλλονται από 54 τηλεοπτικά δίκτυα και ψηφιακές πλατφόρμες, σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική, Ασία και Αμερική. Παράλληλα, υπάρχει live κάλυψη όσων συμβαίνουν στην πίστα, τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα του θεσμού (www.europeanlemansseries.com) όσο και στην αντίστοιχη σελίδα στο YouTube.



Φωτογραφίες: 1AIM Villorba Corse

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!