Νέα δοκιμασία για Λασκαράτο στο European Le Mans Series

Πάνος Σεϊτανίδης
Νέα δοκιμασία για Λασκαράτο στο European Le Mans Series
Ο Έλληνας οδηγός θα αγωνιστεί στον 4ωρο αγώνα αντοχής του Πολ Ρικάρ

Το γεμάτο δράση Σαββατοκύριακο δεν περιλαμβάνει μόνο μάχες στη Formula 1, το MotoGP και το WRC αλλά έχει και σημαντικούς θεσμούς, με Ελληνικό μάλιστα ενδιαφέρον! Όπως για παράδειγμα το άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του European Le Mans Series, όπου εκπροσωπεί τη χώρα μας ο Ανδρέας Λασκαράτος!

Ο 4ωρος αγώνας του Πολ Ρικάρ αποτελεί τον τρίτο γύρο της σεζόν του 2021 και αποτελεί ιδανική ευκαιρία για ανάκαμψη για την 1AIM Villorba Corse. Κι αυτό διότι πριν από τρεις εβδομάδες, στο Red Bull Ring, η πολλά υποσχόμενη εμφάνιση στις δοκιμές δεν μετουσιώθηκε σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Βλέπετε, το βαμμένο στα χρώματα του «Visit Greece» πρωτότυπο, τέθηκε εκτός μάχης μόλις στο δεύτερο γύρο, μετά από σύγκρουση που προκλήθηκε από λάθος άλλου οδηγού.

«Ήμασταν πολύ γρήγοροι στην Αυστρία, πράγμα που δεν μεταφράστηκε στο επιθυμητό αποτέλεσμα στον αγώνα, καθώς ένα άλλο αγωνιστικό πρωτότυπο έπεσε πάνω μας. Περιμένω λοιπόν πως και πως να βρεθούμε ξανά στην πίστα και να δείξουμε τι μπορούμε να πετύχουμε», δήλωσε ο Λασκαράτος.

Laskaratos European Le Mans Series

Σε απαιτητικό πεδίο μάχης

Τώρα, η προσοχή στρέφεται σε μία άλλη πίστα που φιλοξενεί και Grand Prix της Formula 1: το Πολ Ρικάρ στο Λε Καστελέ. Έχει μήκος 5.771 μέτρα και περιλαμβάνει 13 στροφές (8 δεξιές και 5 αριστερές). Αποτελεί σταθερό σταθμό του European Le Mans Series και η φετινή θα είναι η δέκατη επίσκεψη του θεσμού στο γαλλικό σιρκουί. Θα είναι όμως και η δεύτερη για τον Έλληνα οδηγό, καθώς αγωνίστηκε εκεί πριν από τρία χρόνια.

«Έτρεξα στο Paul Ricard το 2018, πάλι στο πλαίσιο του ELMS. Είναι μία αρκετά τεχνική πίστα, με πολλές στροφές διαρκείας και μακρινές κορυφές. Η μεγάλη δυσκολία εδώ είναι να βρεθεί το σωστό στήσιμο στο αυτοκίνητο, όμως δουλεύουμε ήδη πυρετωδώς σε αυτόν τον τομέα. Νομίζω πως γενικά έχουμε βελτιώσει σημαντικά τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε σχέση με την πρεμιέρα, όπως και την απόδοση της ομάδας κατά τη διάρκεια των pit stop. Στόχος μας είναι μία θέση στην 5άδα», τόνισε ο 34χρονος.

Laskaratos European Le Mans Series

Άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα

Στο grid θα παραταχθούν 42 αυτοκίνητα 29 ομάδων, με τους 123 οδηγούς να εκπροσωπούν 31 έθνη από κάθε άκρη του πλανήτη. Σε ότι αφορά στην 1AIM Villorba Corse, ο Λασκαράτος μοιράζεται χρέη οδηγού του Ligier JS P320-Nissan #18 με τους Alessandro Bressan και Damiano Fioravanti. Αποτελούν μία εκ των 16 συμμετοχών στην κατηγορία LMP3.

Σήμερα διεξάγονται οι πρώτες ελεύθερες δοκιμές. Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου:
Σάββατο 5/6, 10.00 ώρα Ελλάδος, Free Practice 1
Σάββατο 5/6, 15.00 ώρα Ελλάδος, Qualification LMP3
Κυριακή 6/6, 12.00 ώρα Ελλάδος, Race

Laskaratos European Le Mans Series

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!