Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Τραυματίστηκε η Τσιοβόλου στο γιγαντιαίο σλάλομ (vid)

Newsroom
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Τραυματίστηκε η Τσιοβόλου στο γιγαντιαίο σλάλομ (vid)

bet365

Χωρίς κατάταξη για την Μαρία Ελένη Τσιοβόλου, ολοκληρώθηκε η πρώτη ελληνική συμμετοχή στο Πεκίνο.

Με άσχημο τρόπο ξεκίνησε η ελληνική παρουσία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Μαρία Ελένη Τσιοβόλου δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το πρώτο σκέλος στο γιγαντιαίο σλάλομ, με αποτέλεσμα να μην βαθμολογηθεί. Η Ελληνίδα σκιέρ είχε μία άσχημη πτώση και χρειάστηκε να πάνε πάνω της οι γιατροί για να διαπιστώσουν αν είναι καλά.

Δεν είχε κάτι το σοβαρό, όμως ο αγώνας ολοκληρώθηκε πρόωρα για την αθλήτρια. Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα δύσκολος εξαιτίας της πίστας (τεχνητό χιόνι) και είναι χαρακτηριστικό πως από τις 82 αθλήτριες δεν τερμάτισαν οι 20, με την Τσιοβόλου να είναι ανάμεσα σε αυτές. «Θύμα» από πτώση ήταν και η κάτοχος του χρυσού μεταλλίου το 2018, η Αμερικανίδα Μικαέλα Σίφριν που τελικά δεν είχε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Το χρυσό κατέκτησε η Σάρα Χέκτορ από τη Σουηδία με 1:55.69, ενώ δεύτερη ήταν η Ιταλίδα Φεντερίκα Μπιρνιόνε (1:55.97) και τρίτη η Λάρα Γκατ Μπεχράμι από την Ελβετία (1:56.41).

Τριπλή παρουσία αύριο για την Ελλάδα

Στο αυριανό πρόγραμμα θα έχουμε τρεις ελληνικές παρουσίες. Η Μαρία Ντάνου θα αγωνιστεί στον προκριματικό του σπριντ αντοχής μαζί με την Νεφέλη Τίτα, ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών θα συμμετάσχει ο Απόστολος Αγγέλης.

Οι προκριματικοί θα αρχίσουν στις 10 το πρωί (ώρα Ελλάδος), ενώ στις 12:30 είναι προγραμματισμένος ο αγώνας της τελικής κατάταξης, αν προκριθούν.

 

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα