Ολυμπιακός: Πώς έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου ανατρέποντας τα προγνωστικά

Ολυμπιακός: Πώς έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου ανατρέποντας τα προγνωστικά

Ολυμπιακός: Πώς έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου ανατρέποντας τα προγνωστικά

bet365

Μπορεί όλοι να υπολόγιζαν σε… περίπατο της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα όμως ο Ολυμπιακός υπό τις οδηγίες του Γιώργου Καρασαββίδη, ανέτρεψε τα προγνωστικά και έφερε στον Πειραιά τον τρίτο τίτλο στην ιστορία του συλλόγου.

Χρειάστηκε να περάσουν τρία χρόνια για να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην κορυφή της Handball Premier.

Τρία χρόνια απόλυτης κυριαρχίας της ΑΕΚ η οποία και φέτος όλα έδειχναν ότι θα συνεχίσει το σερί της. Τα εσωτερικά της προβλήματα όμως και οι κακές επιλογές στους ξένους στην αρχή της σεζόν, ήταν κάτι το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν και με εξαιρετικές μεταγραφές ξένων, αλλά και πρώην παίκτες της Ενωσης, κατάφεραν να παίξουν στα ίσια το φαβορί του πρωταθλήματος και να φτάσουν δικαιότατα στην κούπα.

Μία κούπα που έχει την «σφραγίδα» του Γιώργου Καρασαββίδη, του προπονητή του Ολυμπιακού ο οποίος κρατώντας χαμηλούς τόνους σε όλη την διάρκεια της χρονιάς, εκμεταλλεύτηκε κάθε στοιχείο των παικτών του και με σωστή στρατηγική στους τελικούς, κατάφερε να φέρει στον σύλλογο το τρίτο του πρωτάθλημα.

Οι ξένοι και οι… πρώην της ΑΕΚ

Οστρούτσκο

Τεράστια διαφορά έκαναν οι ξένοι στον Ολυμπιακό στην σειρά των τελικών. Πρώτος απ’ όλους ο Βλάντισλαβ Οστρούτσκο. Το «θηρίο» που «εκτέλεσε» την ΑΕΚ από τα 9 μέτρα στους τελικούς, ήταν πραγματικά ασταμάτητος και μαζί με τον Μοντόρο σε όλη την φάση των play off έκαναν την διαφορά. Σημαντική η συνεισφορά και του Μπούντιτς, αλλά και του Σλαβούλιτσα ο οποίος ήρθε στην ομάδα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Ρακότσιγια που ήταν η αρχική μεταγραφή στην αρχή της χρονιάς.

Σημαντικότατο ρόλο στην κατάκτηση του τίτλου όμως, έπαιξαν και οι μεταγραφές τριών παικτών που άνηκαν στην ΑΕΚ, αλλά και ενός από τον ΠΑΟΚ.

Ο Χαράλαμπος Δομπρής έφυγε από την ΑΕΚ καθώς δεν… χωρούσε στην ομάδα του Δημητρούλια και ήταν κομβικός στην σειρά των τελικών για τον Ολυμπιακό, δείχνοντας το πόσο λάθος ήταν η κίνηση να μην τον κρατήσει η περσινή τρεμπλούχος. Το ίδιο και ο Αραπακόπουλος που έδωσε λύσεις σε άμυνα (κυρίως) και επίθεση.

Τον Δεκέμβρη ήρθε και η προσθήκη του Τόμας Μπάουερ. Ο Ολυμπιακός ήθελε έναν τερματοφύλακα που θα κάνει την διαφορά απέναντι σε μια Ενωση που παίζει με… τρελό ρυθμό στο παιχνίδι της και αποδείχθηκε κομβικότατος στα πρώτα δύο παιχνίδια των τελικών, «πληγώνοντας» την πρώην του ομάδα.

Και φυσικά η φυγή του Γιώργου Παπαβασίλη από τον ΠΑΟΚ αποδείχθηκε… χρυσάφι για τους Πειραιώτες. Αν και δεν ήταν από τα πρόσωπα που περίμενε κανείς ότι θα πρωταγωνιστήσει, αυτός έκανε την διαφορά και αναδείχθηκε σε πολυτιμότερο παίκτη των τελικών με τα τέρματά του.

Ο προπονητής

Γιώργος Καρασαββίδης

Ο Γιώργος Καρασαββίδης ανέλαβε μία ομάδα που φτιάχτηκε ουσιαστικά από το… μηδέν μετά την απόφαση της διοίκησης να αποχωρήσει πέρυσι από το πρωτάθλημα. Πήρε ένα καλό υλικό, αλλά ταυτόχρονα αναγνώρισε ότι υπήρχε ακόμη διαφορά σε σχέση με τις μονάδες που είχε η ΑΕΚ.

Στο πρώτο μέρος του πρωταθλήματος η ομάδα του αντιμετώπιζε κυρίως επιθετικό πρόβλημα το οποίο έλυσε με τους Οστρούτσκο και Παπαβασίλη, ενώ έκανε και προσαρμογές στη σύνθεση, βρίσκοντας τις απαραίτητες λύσεις. Αθόρυβος εργάτης, δικαιώθηκε στο τέλος για τις επιλογές του και αυτό που έχει σημασία να τονιστεί είναι ότι κατάφερε να βγάλει από όλους τους παίκτες του τα στοιχεία που είχαν ατομικά για να κάνει ο καθένας την διαφορά. Σε όλη την διάρκεια της σεζόν, με εξαίρεση τον ημιτελικό του κυπέλλου, έβγαλε το λάδι στην ΑΕΚ, της οποίας είχε διαβάσει καλά τις αδυναμίες της και εκμεταλλεύτηκε το momentum και τα προβλήματα που είχε η Ενωση.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι Δομπρής, Πασσιάς και Παπαδόπουλος έκαναν εκπληκτική σειρά στους τελικούς, παίκτες τους οποίους φρόντισε να εκμεταλλευτεί ο Καρασαββίδης στο έπακρο, βγάζοντας τον καλύτερό τους εαυτό.

Η άμυνα και η ψυχραιμία

Ολυμπιακός με ΑΕΚ

Με τα προβλήματα επιθετικά να λύνονται την κατάλληλη στιγμή, πρέπει να σταθούμε στην αμυντική λειτουργία των Πειραιωτών. Καραμπουρνιώτης, Μιχαηλίδης, Μπούντιτς, Αραπακόπουλος, Σλαβούλιτσα έκαναν τρομερή δουλειά όλη τη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να βάλει πάνω από 26 τέρματα σε δύο αγώνες στην σειρά των τελικών, μία ομάδα που… σπάνια έμενε κάτω από τα 30. Στο πρωτάθλημα μάλιστα στις δύο ισοπαλίες που είχαν οι δύο ομάδες στην κανονική διάρκεια, το σκορ ήταν στη μία 18-18 και 26-26. Δεν την άφησε να τρέξει στο μεγαλύτερο μέρος της σειράς, παίζοντας σε μεγάλα διαστήματα στον δικό του ρυθμό και αναγκάζοντας την Ενωση σε πολλά λάθη.

Δεν ήταν βέβαια τόσο… απλά τα πράγματα σε όλη τη σεζόν καθώς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και μία «κοιλιά». Η ήττα σοκ στον πρώτο γύρο από τον Ιωνικό (29-26), έφερε τους Πειραιώτες να ξεκινούν την β’ φάση από την 3η θέση στην βαθμολογία. Και στην προτελευταία αγωνιστική ήρθε και η ήττα από την Πυλαία που κόντεψε να τα γκρεμίσει όλα. Ωστόσο κι εκεί η δουλειά του Καρασαββίδη και η ψυχραιμία που έδειξαν όλο το τιμ, ήταν χαρακτηριστικά.

Πήραν τη νίκη στον «τελικό» κόντρα στον ΠΑΟΚ και έφτασαν στους τελικούς πρωταθλήματος, για να γράψουν με γλυκό τρόπο το φινάλε στην φετινή σεζόν, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά στην αρχή της χρονιάς.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα