Ο Ποντόλσκι λατρεύει το χάντμπολ και λειτουργεί ως πρεσβευτής της Γκόρνικ και των αξιοθέατων της περιοχής και της Πολωνίας
Το τμήμα χάντμπολ της ΑΕΚ ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τη Γκόρνικ Ζάμπρζε από την Πολωνία στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για το EHF European League. Ένα σύνολο που έχει γίνει πολύ γνωστό εδώ και 2 χρόνια λόγω του Λούκας Ποντόλσκι!
Ενός ποδοσφαιριστή με μεγάλη καριέρα που υπήρξε κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Γερμανία το 2014 αλλά και τρίτος σκόρερ όλων των εποχών στην Εθνική της χώρας του με 49 γκολ σε 130 αναμετρήσεις. Ήταν ο πρώτος και ο μόνος παίκτης που έχοντας αγωνιστεί στο πολωνικό Πρωτάθλημα πήρε Παγκόσμιο.
Όταν ο Ποντόλσκι βρέθηκε στο Ζάμπρζε 10.000 κόσμος πήγε στο γήπεδο της Γκόρνικ για να τον δει από κοντά και να τον υποδεχθεί. Ποτέ ξανά δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο στην Πολωνία. Το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ζάμπρζε από αυτό του χάντμπολ έχει μόλις 5 λεπτά απόστασης με αυτοκίνητο.
Ο Ποντόλσκι μάλιστα φρόντιζε και έβλεπε τους αγώνες χάντμπολ και κάποιες φορές μαζί με την οικογένειά του. Όλα αυτά όμως δεν έγιναν τυχαία. Η μητέρα του Λούκας Ποντόλσκι, Κριστίνα, ήταν παίκτρια του χάντμπολ. Ο Λούκας Ποντόλσκι δεν είναι μόνο ότι λατρεύει το χάντμπολ. Είναι ότι λειτουργεί ως ένας πρεσβευτής για την περιοχή της Γκόρνικ, την ομάδα, τους ανθρώπους της, τους κατοίκους της και ακόμα και τα αξιοθέατά της.

Ο ίδιος ο Ποντόλσκι δεν κρύβει την αγάπη του για το άθλημα λέγοντας πώς «εάν βγάλουμε έξω το ποδόσφαιρο το χάντμπολ είναι το αγαπημένο μου άθλημα. Το πιο αγαπημένο μου σπορ μετά το ποδόσφαιρο. Η μητέρα μου έπαιζε χάντμπολ και ο πατέρας μου ήταν ποδοσφαιριστής.
Στη δική μου περίπτωση το ποδόσφαιρο ήταν αυτό που... επικράτησε για μένα. Που με... κέρδισε στην αθλητική πορεία μου.
Ήμουν ένα μικρό παιδί όταν έφυγα από την Πολωνία αλλά θυμάμαι τον πατέρα μου να με πηγαίνει σε αγώνες της μητέρας μου μαζί με την πιο μεγάλη αδερφή μου. Η μαμά δεν έπαιξε στην Εθνική ομάδα, όμως ήταν μία καλή αθλήτρια. Όπως ήταν και ο πατέρας μου ένας καλός αθλητής. Πήρα τα αθλητικά γονίδια από τους δύο γονείς μου. Από εκεί πήρα τα γονίδιά μου για τον αθλητισμό».

Η μητέρα του, Κριστίνα, έπαιξε χάντμπολ για πολλά χρόνια στη Σόσνιτσα, εκεί όπου ο Ποντόλσκι γεννήθηκε. Την ίδια περίοδο και παράλληλα λάτρεψε και στήριξη τη Γκόρνικ, περνώντας αυτό της το πάθος στον γιο της. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του ο Ποντόλσκι είχε όνειρο να παίξει μία μέρα στη Γκόρνικ, κάτι που έγινε πράξη με το συμβόλαιο που υπέγραψε τον Ιούλιο του 2021.
Ένα συμβόλαιο που έφερε την υπογραφή του τότε προέδρου της Γκόρνικ, Ντάριους Τσζέρνικ. Τότε ήταν πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας και τώρα είναι ένα επιλετικό στέλεχος του τμήματος χάντμπολ.
«Υπογράφοντας το συμβόλαιό του ο Λούκας εκπλήρωσε το όνειρό του. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να τον έχουμε μαζί μας εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που παίζει ακόμα στη Γκόρνικ και έρχεται στους αγώνες της ομάδας του χάντμπολ», σχολίασε ο Τσζέρνικ. Ο Ποντόλσκι παρότι είναι 38 ετών επέκτεινε το συμβόλαιό του με τη Γκόρνικ πριν το ξεκίνημα της σεζόν και το έκανε για άλλα 2 χρόνια. Νιώθει πολύ καλά στο μέρος που γεννήθηκε και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του.
Ο Ποντόλσκι στέκεται και στην καλοσύνη των ανθρώπων της περιοχής αλλά και τα όσα μπορεί να δει ένας επισκέπτης: «Οι άνθρωποι της περιοχής αποκαλούνται Σλασκ. Είναι πολύ φιλικοί και ανοιχτοί. Πολύ καλοί άνθρωποι.

Στο παρελθόν οι περισσότεροι άνδρες δούλευαν σε μεταλλεία και σε άλλες μεγάλες εταιρείες. Το ίδιο έκαναν και μέλη της οικογένειάς μου. Αυτές οι εποχές έχουν περάσει, έχουν μείνει πίσω μας, αλλά αυτοί οι άνθρωποι έχουν ακόμα μεγάλο σεβασμό και δουλεύουν σκληρά. Σεβασμό για τη δουλειά.
Μιλώντας για μεταλλεία και ορυχεία υπάρχει ένα στο Ζάμπρζε. Δεν είναι λειτουργικό αλλά είναι ένα μέρος όπου μπορούν να το επισκεφθούν τουρίστες. Το όνομά του είναι Γκουίντο. Δεν υπάρχει κάτι ανάλογο πουθενά στην Ευρώπη.
Εάν κάποιος είναι κοντά αξίζει να επισκεφθεί το μέρος αυτό. Είναι μοναδικό. Αρκετές χιλιάδες μέτρα κάτω από τη γη υπάρχει μία βάρκα με την οποία μπορεί κανείς να δει και άλλα σημεία. Επίσης υπάρχουν πανέμορφα τοπία αλλά και τα βουνά κοντά στο Ζάμπρζε. Υπάρχει η πολύ γνωστή εκκλησία της Τσεστότσοβα. Και βέβαια η Κρακοβία, μία φανταστική πόλη στην Πολωνία, που δεν είναι μακριά. Προτείνω στον κόσμο να επισκεφθεί αυτά τα μέρη».
Ο ίδιος ο Ποντόλσκι θα επιδιώξει να είναι στις εξέδρες στον αγώνα με την ΑΕΚ, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά: «Ναι θα μου άρεσε πολύ να είμαι σε αυτόν τον αγώνα. Ο γιος μου παίζει ποδόσφαιρο στη Γκόρνικ αλλά με κάθε ευκαιρία που μας δίνεται βλέπουμε τα παιχνίδια και παρακολουθούμε καλά παιχνίδια και βέβαια βλέπουμε και αγώνες χάντμπολ».
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
