Μπάμπης Δομπρής στο Gazzetta: «Ο Ολυμπιακός μου έδωσε την ευκαιρία που ήθελα»

Μπάμπης Δομπρής στο Gazzetta: «Ο Ολυμπιακός μου έδωσε την ευκαιρία που ήθελα»

Newsroom
Μπάμπης Δομπρής στο Gazzetta: «Ο Ολυμπιακός μου έδωσε την ευκαιρία που ήθελα»

bet365

Ο Μπάμπης Δομπρής μιλώντας στο Gazzetta αναφέρθηκε στους νέους στόχους του Ολυμπιακού στο χάντμπολ και για το πως ο σύλλογος τον βοήθησε να πάρει τις ευκαιρίες που δεν είχε στο παρελθόν.

Εχοντας μετακομίσει πέρυσι από την ΑΕΚ στον Ολυμπιακό, ο Μπάμπης Δομπρής ήθελε να πάρει τον αγωνιστικό χρόνο που στερήθηκε στην Ενωση.

Αυτόν τον χρόνο όχι μόνο τον βρήκε, αλλά είχε και πρωταγωνιστικό ρόλο στους περσινούς τελικούς, βοηθώντας τον Ολυμπιακό να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Φέτος, ο διεθνής άσος ευελπιστεί με την ομάδα του να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο, αλλά παράλληλα να διεκδικήσει και το κύπελλο, καθώς και μία μεγάλη πορεία στην Ευρώπη όπου επιστρέφουν οι «ερυθρόλευκοι».

Μιλώντας στο Gazzetta, ο Δομπρής αναφέρθηκε και στο πόσο σημαντικό ήταν γι’ αυτόν να βρει «στέγη» σε μία ομάδα που του έδωσε τις ευκαιρίες που έψαχνε, ενώ μίλησε και για την εθνική ομάδα που φέτος έχει ανέβει ένα επίπεδο.

-Η χρονιά ξεκίνησε με έναν τίτλο, αλλά και ήττα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Χρειάζεται χρόνο να μονταριστεί η ομάδα;

«Δεν έχουμε βρει, είναι η αλήθεια, ακόμη το ταβάνι μας. Αρχίσαμε με έναν τελικό όπου είμαστε ικανοποιημένη με την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά μετά ήρθε η ήττα από την ΑΕΚ όπου δεν παρουσιάσαμε την εικόνα και τα στάνταρ που θέλαμε. Χάσαμε δίκαια, αλλά ήταν μία κακή παρένθεση. Με τις προσθήκες που έχει κάνει η ομάδα σε θέσεις που πέρυσι είχε θέμα, το επίπεδό μας θα είναι πολύ υψηλό»

Πέρυσι η ομάδα βασίστηκε κυρίως στην άμυνα. Τι διαφορετικό περιμένουμε να δούμε από τον φετινό Ολυμπιακό;

«Πέρυσι ήταν η πρώτη μου σεζόν στην ομάδα, ερχόμενος από την ΑΕΚ. Υπήρχε μία σύμπνοια στην ομάδα και μία θέληση να κάνει την υπέρβαση. Γιατί στην αρχή όλοι έλεγαν πως θα ήταν υπέρβαση να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Κακά τα ψέματα, φαβορί έδιναν όλοι την ΑΕΚ. Ηταν κάτι σπουδαίο αυτό που καταφέραμε. Φέτος, με την προσθήκη τριών παικτών με ποιότητα και που έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο, αλλά και σε συνδυασμό με το ότι έχουμε κρατήσει έντονο το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα, θα δείτε κάτι πολύ καλό. Είμαστε το ίδιο πεισμωμένοι και αποφασισμένοι να πάρουμε και φέτος το πρωτάθλημα»

Ο Μπάμπης Δομπρής
Ο Μπάμπης Δομπρής με τον συντάκτη του Gazzetta , Κώστα Ευθυμιάδη

-Φέτος βλέπουμε κι άλλες ομάδες να έχουν βελτιώσει σημαντικά τα ρόστερ τους. Με δεδομένο πως Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν ξεφύγει σε επίπεδο, πόσο εύκολο ή δύσκολο θα είναι να γκελάρετε σε άλλα παιχνίδια;

«Σίγουρα το επίπεδο ανεβαίνει κάθε χρόνο στο πρωτάθλημα. Το είδαμε και με την Πυλαία πέρυσι, που με ελληνικό ρόστερ κατάφερε να πάρει το κύπελλο. Είναι ενθαρρυντικό ότι οι περισσότερες ομάδες απαρτίζονται από Ελληνες παίκτες κυρίως. Ολα τα ματς κρύβουν παγίδες και πρέπει να είσαι σοβαρός για να πάρεις το αποτέλεσμα που θες»

Φέτος υπάρχει και η Ευρώπη στο πρόγραμμα για τον Ολυμπιακό. Ποιοι είναι εκεί οι στόχοι;

«Είναι κάτι που το έχουμε συζητήσει και μας έλειψε ως σύλλογος. Θέλουμε να πρωταγωνιστούμε όπου συμμετέχουμε. Και η Ευρώπη έχει το θετικό ότι θα μας δώσει ρυθμό, γιατί στην Ελλάδα οι υποχρεώσεις, κακά τα ψέματα, δεν είναι πάρα πολλές. Οπότε θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό και να πρωταγωνιστήσουμε, φτάνοντας όσο πιο ψηλά μπορούμε»

-Στην ΑΕΚ δεν πήρε τις ευκαιρίες που ήθελες και ερχόμενος στον Ολυμπιακό είχες πρωταγωνιστικό ρόλο στους τελικούς. Πόσο σημαντικό ήταν αυτό για την αυτοπεποίθησή σου;

«Στην ΑΕΚ πέρασα 4 χρόνια και η αλήθεια είναι πως νιώθω δικαιωμένος που ήρθα στον Ολυμπιακό. Πήρα τον χρόνο που ήθελα, βγήκα μπροστά και τουλάχιστον από την δική μου πλευρά, απέδειξα ότι αυτό που υποστήριζα για τον εαυτό μου, μπορούσα να το φέρω εις πέρας και χαίρομαι που το έκανα με αυτόν τον σύλλογο»

-Εθνική ομάδα… Φέτος ανέβηκε σκαλοπάτι και δείχνει δυνατή…

«Ναι όντως φέτος ανεβήκαμε σκαλοπάτι και πάντα υπάρχει στην άκρη του μυαλού μου. Κάναμε μία τρομερή πορεία με 9 στις 10 νίκες στα προκριματικά, ενώ παίξαμε με μεγάλες ομάδες όπως η Βοσνία και το Μαυροβούνιο. Για λίγο δεν προκριθήκαμε στο Ευρωπαϊκό. Εχοντας ένα πολύ καλό υλικό και με νέα παιδιά που έρχονται με ταλέντο, θεωρώ πως τα καλύτερα είναι μπροστά μας»


@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα