Το αντίπαλό της στα playoffs των προκριματικών του Παγκοσμίου μαθαίνει στις 29/1 η Εθνική

Το αντίπαλό της στα playoffs των προκριματικών του Παγκοσμίου μαθαίνει στις 29/1 η Εθνική

Newsroom
Το αντίπαλό της στα playoffs των προκριματικών του Παγκοσμίου μαθαίνει στις 29/1 η Εθνική

bet365

Στις 29 Ιανουαρίου θα γίνει γνωστός ο αντίπαλος της Εθνικής ανδρών, στον πρώτο γύρο των playoffs για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023, με την κλήρωση να διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που πήρε την πρώτη θέση στον πρώτο προκριματικό όμιλο θα αντιμετωπίσει μία από τις ομάδες που κατετάγησαν μεταξύ της 16ης και της 24ης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρόκειται για τις Αυστρία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Λευκορωσία, Λιθουανία, Βόρεια Μακεδονία, Πορτογαλία, Ουκρανία, Σλοβενία, Σλοβακία.

Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, εκτός της Εθνικής μας βρίσκονται οι Εσθονία, Βέλγιο, Νησιά Φερόε, Φινλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ρουμανία και Ελβετία.

Οι αναμετρήσεις του πρώτου γύρου των play off είναι προγραμματισμένες για τις 16 ή 17 Μαρτίου (1ος αγώνας) και 19 ή 20 Μαρτίου (2ος αγώνας)

Ο 2ος γύρος

Οι ομάδες που θα προκριθούν από τον πρώτο γύρο των play off θα συνεχίσουν στον δεύτερο γύρο. Εκεί θα βρουν απέναντί τους εννιά ομάδες που θα προκύψουν από την κατάταξη των θέσεων 4-15 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, εξαιρουμένης της Δανίας (παγκόσμια πρωταθλήτρια 2021) καθώς και των διοργανωτριών του Παγκοσμίου Σουηδίας και Πολώνίας.

Ήδη στον δεύτερο γύρο των play off τοποθετήθηκαν στο γκρουπ των ισχυρών οι Τσεχία, Σερβία, Ουγγαρία, που κατετάγησαν μεταξύ των θέσων 13-15 στο Euro.

Έτσι, μένουν κενές έξι θέσεις οι οποίες θα καλυφθούν τις επόμενες ημέρες μεταξύ των Γαλλίας, Ισπανίας, Ολλανδίας, Μαυροβουνίου, Κροατίας, Ισλανδίας, Γερμανίας, Ρωσίας και Νορβηγίας.

Την απευθείας πρόκριση στο παγκόσμιο, εκτός από τις Δανία, Σουηδία, Πολωνία θα πάρουν και οι ομάδες που θα κατακτήσουν τις τρεις πρώτες θέσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Οι αναμετρήσεις του δεύτερου γύρου των play off είναι προγραμματισμένες για τις 13 ή 14 Απριλίου (1ος αγώνας) και 16 ή 17 Απριλίου (2ος αγώνας).

To πανόραμα των play off

1ος γύρος (16-17/3/2022 - 19-20/3/2022)

1ο γκρουπ: Αυστρία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Λευκορωσία, Λιθουανία, Βόρεια Μακεδονία, Πορτογαλία, Ουκρανία, Σλοβενία, Σλοβακία

2ο γκρουπ: Ελβετία, Ελλάδα, Εσθονία, Βέλγιο, Νησιά Φερόε, Φινλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ρουμανία

2ος γύρος (13-14/4/2022 - 16-17/4/2022)

1ο γκρουπ: Τσεχία, Σερβία, Ουγγαρία και έξι ομάδες που θα προκύψουν από το Euro 2022

2ο γκρουπ: Οι εννιά ομάδες που θα προκύψουν από τον πρώτο γύρο των play off

 

Τελευταία Νέα