Μάλιος και Κρητικός: «Αυτή η ομάδα δείχνει πως έχει μέταλλο»

Newsroom
Μάλιος και Κρητικός: «Αυτή η ομάδα δείχνει πως έχει μέταλλο»

bet365

Στο μέταλλο που έχει η Εθνική ομάδα στάθηκαν οι Χάρης Μάλιος και Νίκος Κρητικός μετά τη νίκη επί του Κοσόβου και την πρόκριση στην Β' φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Χάρης Μάλιος και Νίκος Κρητικός μίλησαν για τη νίκη επί του Κοσόβου με 26-25 και την πρόκριση στην επόμενη φάση των προκριματικών του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2023.

Αναλυτικά όσα είπαν ο αρχηγός της Εθνικής και ο παίκτης που σκόραρε το 26ο και πλέον κρίσιμο γκολ της Εθνικής:

Χάρης Μάλλιος: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Καταρχάς εξασφαλίσαμε την πρόκρισή μας στον επόμενο γύρο. Είχαμε πολύ καιρό να πάρουμε μια πρόκριση. Νομίζω ότι αυτή η ομάδα δείχνει μέταλλο και έχει αποδειχθεί σε αυτή την προκριματική φάση. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας, αλλά πρέπει να έχουμε χαμηλά το κεφάλι, να δουλεύουμε όλοι μαζί ενωμένοι, ομοσπονδία, προπονητές, παίκτες. Για το σημερινό παιχνίδι, το δίδαγμα είναι ότι ειδικά οι πιο έμπειροι, με πρώτο εμένα, δεν πρέπει να χάνουμε το καθαρό μυαλό μας. Εγώ ίσως το έχασα για τρία λεπτά. Αυτό, όμως, είναι κάτι που βελτιώνεται και καλύτερα που πήγε έτσι το παιχνίδι και θα μπορούμε να αναλύσουμε ακόμη περισσότερα πράγματα».

Νίκος Κρητικός: «Ολοκληρώσαμε το στόχο μας που ήταν οι δύο νίκες κόντρα στο Κόσοβο. Είχαμε πολλά προβλήματα τις προηγούμενες μέρες, υπάρχει η δικαιολογία των απουσιών λόγω τραυματισμών και κορονοϊού, αλλά σήμερα συμπεριφερθήκαμε λίγο επιπόλαια στο παιχνίδι και δεν το "σκοτώσαμε" όταν έπρεπε. Το καλό είναι ότι η ομάδα δείχνει μέταλλο, δημιουργεί χαρακτήρα, ακόμη και όταν βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση έγιναν δύο ενέργειες στο τέλος, στα τελευταία παιχνίδια έχουμε δείξει ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε τέτοιες καταστάσεις και πήραμε τη νίκη».

Για το γκολ που πέτυχε και έκρινε το θετικό αποτέλεσμα, τόνισε ότι «είναι από τις ενέργειες που δεν έχεις πολύ χρόνο να σκεφτείς. Υπήρχε παθητικό, έπρεπε να γίνει ένα σουτ, βρέθηκα εγώ στη συγκεκριμένη θέση. Όλη η ομάδα έδειξε όμως ότι έχει χαρακτήρα και αντέδρασε σωστά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα