Η Μπάιλς καταθέτει και πάλι στην Γερουσία για την υπόθεση Νάσαρ

Newsroom
Η Μπάιλς καταθέτει και πάλι στην Γερουσία για την υπόθεση Νάσαρ

bet365

Η Γερουσία ανοίγει τον φάκελο του σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης στην γυμναστική, με την Σιμόν Μπάιλς να δίνει κατάθεση.

Ο φάκελος της υπόθεσης του Λάρι Νάσαρ ανοίγει και πάλι στις ΗΠΑ από την Γερουσία.

Η Σιμόν Μπάιλς και άλλες καταγγέλλουσες αθλήτριες της γυμναστικής, θα καταθέσουν ξανά στην υπόθεση, καθώς εξετάζεται η κακοδιαχείριση της υπόθεσης από το FBI.

Η δικαστική επιτροπή της Γερουσίας ανέφερε πως η Μπάιλς, μαζί με τις Μαρούνι, Νίκολς και Ράινσμαν, θα είναι μεταξύ των θυμάτων του γιατρού της ομοσπονδίας της γυμναστικής που τον κατήγγειλαν για σεξουαλική παρενόχληση ή και κακοποίηση, οι οποίες θα καταθέσουν αύριο.

Η υπόθεση ανοίγει μετά από την έκθεση του επιθεωρητή δικαιοσύνης Μάικλ Χόροβιτζ, ο οποίος έκανε λόγο για «κρίσιμα λάθη» του FBI στα γραφεία της Ιντιανάπολις, σχετικά με την υπόθεση. Γι’ αυτό θα κληθεί να καταθέσει και ο επικεφαλής του γραφείου, Κρίστοφερ Ρέι.

Η έκθεση αναφέρει πως το FBI «απέτυχε να αντιδράσει στις καταγγελίες κατά του Νασάρ, με την σοβαρότητα που αρμόζει και του κατ’ επείγοντος που έπρεπε να υπάρχει για την υπόθεση».

Κάνει αναφορά μάλιστα για «αποτυχημένες έρευνες», με αποτέλεσμα ο Νάσαρ να «συνεχίζει για μήνες να κακοποιεί θύματα».

Ο πρώην γιατρός της ομάδας των ΗΠΑ στην γυμναστική έχει κατηγορηθεί συνολικά από 260 γυναίκες και έχει τιμωρηθεί με 175 χρόνια φυλάκισης.

Η αμερικανική ομοσπονδία πρότεινε στα θύματα το ποσό των 360 εκατ. Ευρώ για συμβιβασμό ώστε να κλείσει η υπόθεση δια παντός.

 

Τελευταία Νέα