Τα φετινά ματς που έφεραν στο προσκήνιο το ποδόσφαιρο Γυναικών

Από το clasico γυναικών στο «Καμπ Νου» για το Champions League, ως τον τελικό της διοργάνωσης των αστεριών και φυσικά το Euro της Αγγλίας, το ποδόσφαιρο γυναικών φέτος σ' ένα βροντερό παρών!

Η αρχή έγινε στα προημιτελικά του Champions League στις 30 Μάρτη, όταν η Μπαρτσελόνα συνέτρεψε με 5-2 τη Ρεάλ Μαδρίτης μπροστά σε 91.553 θεατές που κατέκλυσαν το «Καμπ Νου» για το πρώτο Clasico γυναικών που φιλοξενείται στην έδρα της ομάδας ανδρών. Δεν ήταν μόνο η προσέλευση ρεκόρ για το άθλημα, ήταν η παρουσία των Τσάβι και Κάρλες Πουγιόλ στην κερκίδα, το αριστουργηματικό γκολ της Μαπί Λεόν, η ατμόσφαιρα που θύμιζε γιορτή, όχι με την κλισέ και πολυφορεμένη έννοια, αλλά κυριολεκτικά ένας ύμνος στο ποδόσφαιρο και όλα όσα πρεσβεύει.

Η συνέχεια, παρόμοια. Και πάλι στο «σπίτι» των Καταλανών, η παρέα της Αλέξια Πουτέγιας απέναντι στη Βόλφσμπουργκ μπροστά σε ακόμα περισσότερους φιλάθλους της -91.648- επικράτησε με μια ακόμα πεντάρα των «Λύκων» και «καθάρισε» την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Για να ακολουθήσει το μεγάλο ραντεβού του Τορίνου, με τις «μπλαουγκράνα» να κοντράρονται με την πολυνίκη Λυών της Άντα Χέγκερμπεργκ, εκεί όπου οι Γαλλίδες εκθρόνισαν την Μπαρτσελόνα επικρατώντας 3-1 και φόρεσαν ξανά το στέμμα τους.

Όμως η σεζόν για το ποδόσφαιρο γυναικών έκλεισε με το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα γήπεδα της Αγγλίας που έσπασε κάθε ρεκόρ προσέλευσης, με... κορωνίδα τον μεγάλο τελικό Αγγλίας - Γερμανίας στο ασφυχτικά γεμάτο ναό του ποδόσφαιρου της Αγγλίας, το Γουέμπλεϊ. Ένα παιχνίδι που δεν παρακολούθησαν μόνο οι 87.192 θεατές στις κερκίδες του γηπέδου -αριθμός ρεκόρ σε ματς Euro τόσο γυναικών όσο και ανδρών- αλλά κι ακόμα 17,5 εκατομμύρια άνθρωποι στο BBC - σχεδόν το 80% όλων των Βρετανών που παρακολουθούσαν τηλεόραση εκείνη την στιγμή καθιστώντας το το πρώτο σόου σε τηλεθέαση στο Ηνωμένο Βασίλειο.