euro_attedance_record

Αγγλία - Γερμανία: Ο τελικός του Wembley έσπασε το ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα Euro γυναικών και ανδρών!

Βασίλης Μπαλατσός

Ο τελικός του Euro Γυναικών ανάμεσα στην Αγγλία και τη Γερμανία συγκέντρωσε 87.192 θεατές στο «Wembley» και έσπασε το ρεκόρ προσέλευσης σε ματς Euro τόσο γυναικών όσο και ανδρών!

Η τελική φάση του Euro Γυναικών 2022 στην Αγγλία είναι δεδομένα το τουρνουά γυναικείου ποδοσφαίρου που «αγκάλιασε» το φίλαθλο κοινό όσο κανένα προηγούμενο. Θυμίζουμε πως το ρεκόρ συνολικής προσέλευσης 240.055 θεατών της τελικής φάσης του 2017 στην Ολλανδία «έσπασε» στον αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής μεταξύ Γαλλίας και Βελγίου.

Το Gazzetta και το GWomen βρίσκονται στο Λονδίνο για τον τελικό του Euro Γυναικών 2022 με αποκλειστικό χορηγό το φυσικό μεταλλικό νερό Ζαγόρι.

Στον τελικό της διοργάνωσης στο «Wembley» ανάμεσα στην οικοδέσποινα Αγγλία και την ισχυρή Γερμανία γράφτηκε ακόμα μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του γυναικείου αθλητισμού, καθώς στις εξέδρες του «ναού» του αγγλικού ποδοσφαίρου συγκεντρώθηκαν 87.192 θεατές! Πρόκειται για ρεκόρ προσέλευσης σε ματς Euro, τόσο σε επίπεδο γυναικών όσο και ανδρών. To προηγούμενο ρεκόρ είχε λάβει χώρα στον τελικό του 1964 ανάμεσα στην Ισπανία και τη Σοβιετική Ένωση τον οποίο παρακολούθησαν 79.115 θεατές στο «Santiago Bernadeu», ενώ όσον αφορά τις γυναίκες πριν τον τελικό της Αγγλίας με τη Γερμανία το ματς με τη μεγαλύτερη προσέλευση ήταν αυτό ανάμεσα σε Αγγλία και Αυστρία για την πρεμιέρα της διοργάνωσης στο «Old Trafford» (68.871).

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]