Ποιος θρυλικός αγώνας είναι στο μυαλό του Βαλεντίνο Ρόσι;

Ποιος θρυλικός αγώνας είναι στο μυαλό του Βαλεντίνο Ρόσι;
Ο Ιταλός θρύλος του MotoGP θέλει να εκπληρώσει ακόμη μία αγωνιστική του επιθυμία και να συμμετάσχει στο μεγαλύτερο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι βρίσκεται στη δεύτερη σεζόν του στους αγώνες αντοχής, ως εργοστασιακός οδηγός της BMW, φυσικά πλέον αγωνιζόμενους σε τέσσερις τροχούς. O 45χρονος Ιταλός συμμετέχει με την Team WRT στο GT World Challenge και οδηγεί μια BMW M4 GT3, με τον γνώριμο αριθμό 46. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, κατέκτησε το πρώτο του βάθρο στον αγώνα του Μπραντς Χατς.

Όμως έχει ακόμη μεγαλύτερους στόχους. Αποκάλυψε πως το 2024 σκοπεύει να πάρει μέρος για πρώτη φορά στην καριέρα του στις 24 Ώρες Λε Μαν: «Οι 24 ώρες Λε Μαν είναι ο διασημότερος αγώνας στον κόσμο και σίγουρα είναι στόχος μου να αγωνιστώ εκεί. Πιστεύω πως θα είμαι εκεί την επόμενη χρονιά».

Βαλεντίνο Ρόσι

Όμως δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα τρέξει στο σιρκουί του Σαρτ. Στο πλαίσιο του φετινού αγώνα στο Λε Μαν, ο Ρόσι θα συμμετέχει, με την Team WRT, στον υποστηρικτικό αγώνα «Road to Le Mans». Έτσι, θα έχει την ευκαιρία να πάρει μια πρώτη γεύση από την απαιτητική πίστα της βορειοδυτικής Γαλλίας.

«Το Road to Le Mans είναι μία φοβερή ευκαιρία για εμένα, διότι είναι ο μοναδικός αγώνας που χρησιμοποιεί την ίδια πίστα με τον 24ωρο αγώνα. Θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε και στον προσομοιωτή για τον αγώνα. Είμαι πολύ περίεργος. Ανυπομονώ να βρεθώ εκεί σε λίγες ημέρες για όλη την εβδομάδα του αγώνα», είπε ο Ρόσι.

Βαλεντίνο Ρόσι

Η WRT θα συμμετάσχει στο WEC και τις 24 Ώρες Λε Μαν το 2024, στην κατηγορία Hypercar με την εντυπωσιακή M Hybrid V8. Με δεδομένο πως οι κανονισμοί θα επιτρέψουν τη συμμετοχή αγωνιστικών αυτοκινήτων GT3, η βελγική ομάδα θα συμμετέχει και εκεί με τουλάχιστον μία M4 GT3.

Φωτογραφίες: Team WRT

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!