O Βαλεντίνο Ρόσι πήρε το πρώτο του βάθρο στο GT World Challenge

O Βαλεντίνο Ρόσι πήρε το πρώτο του βάθρο στο GT World Challenge
O Ιταλός θρύλος του MotoGP κατέκτησε ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα στον αγώνα του GT World Challenge Europe στην πίστα του Μπραντς Χατς.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι βρίσκεται στη δεύτερη σεζόν του ως εργοστασιακός οδηγός της BMW στο πρωτάθλημα GT World Challenge. H σεζόν για το πρωτάθλημα Σπριντ, αγώνων μίας ώρας, ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου στην πίστα Μπραντς Χατς της Μ. Βρετανίας.

Στο δεύτερο μονόωρο αγώνα, ο 44χρονος οδηγός μαζί με τον συνοδηγό του, Μαξίμ Μαρτάν, κατέκτησαν τη δεύτερη θέση με τη #46 BMW M4 GT3 της Team WRT. To πλήρωμα εκκίνησε από τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης και εκμεταλλεύτηκε προβλήματα του ανταγωνισμού για να κερδίσει μία θέση μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των pit-stop.

Ο Μαρτάν είχε ρόλο οδηγού στο πρώτο μισό, ενώ ο Ρόσι βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της M4 GT3 στο δεύτερο μισό. Ο Ρόσι άντεξε την πίεση του teammate του, Σαρλ Βιρτς, στo έτερο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Team WRT και κατέκτησε το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του στο GT World Challenge Europe. Τερμάτισε λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω από τους νικητές, Ρικάρντο Φελέρ και Ματία Ντρούντι, οι οποίοι οδηγούσαν ένα Audi R8 GT3 της Atempo Racing.

Στον πρώτο αγώνα που διεξήχθη στο Μπραντς Χατς, ο Ρόσι μαζί με τον Μαρτάν, τερμάτισαν στη 15η θέση γενικής κατάταξης και 11η στην κατηγορία τους.

Η επόμενη μάχη του Βαλεντίνο Ρόσι με την Team WRT και την M4 GT3 είναι οι 6 Ώρες του Πολ Ρικάρ, το τριήμερο 2-4 Ιουνίου. Ο αγώνας συγκαταλέγεται στο πρωτάθλημα αντοχής του GT World Challenge. Μετά τον αγώνα στη Γαλλία ακολουθούν οι 24 Ώρες του Σπα, το «στολίδι» του θεσμού, στις 29 Ιουνίου με 2 Ιουλίου.

Στο Μπραντς Χατς για να δει από κοντά τον Βαλεντίνο Ρόσι, ήταν ο οδηγός της McLaren Racing στη Formula 1, Λάντο Νόρις. Ο Βρετανός είναι γνωστός για τη συμπάθειά του προς τον ιταλό θρύλο των δύο τροχών και δεν δίστασε να κοινοποιήσει φωτογραφία τους στα social media. Μάλιστα, στην περιγραφή έγραψε: «επανασύνδεση με τον GOAT».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!