Formula 1, Audi: «Παράδειγμα προς μίμηση η επιτυχία της Ducati στο MotoGP»

Formula 1, Audi: «Παράδειγμα προς μίμηση η επιτυχία της Ducati στο MotoGP»

Formula 1, Audi: «Παράδειγμα προς μίμηση η επιτυχία της Ducati στο MotoGP»
Η Audi Sport προετοιμάζεται για την είσοδο στην F1 από το 2026 και σκοπεύει να αντιγράψει στοιχεία από τον τρόπο λειτουργίας της Ducati στο MotoGP.

Με ιδανικό τρόπο άρχισε η φετινή σεζόν στο MotoGP για την Ducati, καθώς ο Πέκο Μπανάια κέρδισε τόσο στο σπριντ του Σαββάτου όσο και στον αγώνα της Κυριακής στην Πορτογαλία. Στην πίστα του Πορτιμάο βρέθηκαν το προηγούμενο τριήμερο αρκετά στελέχη της Audi Sport, η οποία είναι συνεργάτης της εργοστασικής ομάδας της Ducati και το σήμα της εμφανίζεται πάνω στις μοτοσικλετές των Μπανάια και Ενέα Μπαστιανίνι.

Η Ducati αποτελεί μέλος του Audi Group, μαζί με τις premium μάρκες Bentley και Lamborghini. «Οι δύο μάρκες συνδέονται με προϊόντα υψηλής συναισθηματικής αξίας. Όσοι έχουν στην ιδιοκτησία τους μοτοσικλέτες Ducati ενδιαφέρονται για τα σπορ μοντέλα R και RS της Audi», σχολίασε ο Σεμπάστιαν Γκραμς, Γενικός Διευθυντής της Audi Sport.

Ως γνωστόν, η Audi προετοιμάζεται για την είσοδο στη Formula 1 από το 2026, αποκτώντας σταδιακά τον έλεγχο της Sauber. Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Audi AG, Μάρκους Ντούσμαν, αναφέρθηκε στα οφέλη που έχει η μία μάρκα από την άλλη. «Η Audi είναι πρωτοπόρος στην ηλεκτροκίνηση και οι άλλες μάρκες κερδίζουν από την εμπειρία μας. Όσον αφορά τις επιτυχίες στις πίστες η Ducati αποτελεί παράδειγμα για εμάς, σχετικά με την μελλοντική εμπλοκή μας στη Formula 1».

Audi Ducati

Photo Credits: Audi

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!