Επίσημο: Η Audi μπαίνει στη Formula 1 μέσω της Sauber Motorsport

Πάνος Σεϊτανίδης
Επίσημο: Η Audi μπαίνει στη Formula 1 μέσω της Sauber Motorsport
Ήταν ξεκάθαρο εδώ και καιρό αλλά πλέον είναι επίσημο, η Audi θα συνεργαστεί με τη Sauber από το 2026 και μετά.

Δεν ήταν και από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά: η Sauber Motorsport αποτελεί τον επίσημο συνεργάτη της Audi στην είσοδο του δημοφιλούς brand στο μαγικό κόσμο της Formula 1!

Ήταν λίγο-πολύ σαφές και όταν πριν από δύο ακριβώς μήνες, στο περιθώριο του Grand Prix του Βελγίου, ανακοινώθηκε η είσοδος της γερμανικής εταιρείας στο σπορ, πλέον όμως είναι και επίσημο.

Το μαρτύριο της σταγόνας

Το θέμα είναι πως η Audi συνεχίζει το μαρτύριο της σταγόνας αφού και πάλι, η μοναδική είδηση που μοιράστηκε σχετικά με τα πλάνα της είναι αυτή. Ανακοινώθηκε πως στην πορεία θα υπάρξει εξαγορά ενός ποσοστού της Sauber Motorsport, το οποίο μάλιστα διαρρέει πως θα είναι μεγάλο, όμως αυτό θα ανακοινωθεί προσεχώς. Ίσως να έχουμε νέες ανακοινώσεις στις 26 Δεκεμβρίου, για να συνεχιστεί το μοτίβο.

Audi F1

Αυτή η στρατηγική συνεργασία καθιστά την ελβετική ομάδα ως τον εργοστασιακό συνεργάτη του brand από το Ίνγκολσταντ που θα κατασκευάζει τις υβριδικές μηχανές που θα δίνουν ώθηση στα μονοθέσια που θα δημιουργούνται στο Χίνβιλ.

Πότε θα δούμε την Audi στην πίστα

Η είσοδος της Audi ως προμηθευτής υβριδικών μηχανών θα πραγματοποιηθεί το 2026, όταν και θα έχουμε την αλλαγή των τεχνικών κανονισμών και την είσοδο των νέων μονάδων ισχύος,

Δεν αποκλείεται όμως να βρεθεί κάποια φόρμουλα ώστε τα λογότυπά της να βρεθούν νωρίτερα από στα μονοθέσια της ομάδας, αν και υπάρχουν συγκεκριμένες, σοβαρές δυσκολίες για να γίνει αυτό.

Τι γίνεται με την Alfa Romeo

To 2023 η ομάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 ως Alfa Romeo F1 Team. Στο τέλος της σεζόν λήγει η εμπορική συνεργασία με την ιταλική μάρκα και δεν θα ανανεωθεί.

Audi F1

Όμως το να γίνει κάτι ανάλογο άμεσα με την Audi, «κολλάει» στις υβριδικές μηχανές που θα χρησιμοποιεί η Sauber την περίοδο 2024-2025. Αυτές θα συνεχίσουν να έρχονται από το Μαρανέλο. Κι ενώ ήταν εύλογο να συνδυάζονται τα δύο αδελφοποιημένα brands (Ferrari και Alfa Romeo), κάτι τέτοιο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο ανάμεσα σε δύο ανταγωνιστές (Audi και Ferrari).

Τι λένε οι δύο πλευρές

Από την πλευρά της Audi, ο Όλιβερ Χόφμαν που αποτελεί μέλος του διοικητικού συμβουλίου και είναι επικεφαλής του προγράμματος F1, είπε: «Είμαστε πανευτυχείς που έχουμε έναν τόσο έμπειρο και ικανό συνεργάτη στο φιλόδοξο project μας στη Formula 1. Γνωρίζουμε καλά το Sauber Group με τις τελευταίας τεχνολογίας εγκαταστάσεις του από προηγούμενες συνεργασίες και είμαστε πεπεισμένοι πως μπορούμε να αποτελέσουμε μία ισχυρή ομάδα».

Από την πλευρά του Sauber Group, τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος της Sauber Holding, Φιν Ράουζινγκ: «Η Audi είναι ο καλύτερος συνεργάτης για τον Όμιλο Sauber. Είναι σαφές ότι και οι δύο εταιρείες μοιράζονται τις ίδιες αξίες και όραμα. Ανυπομονούμε να επιτύχουμε τους κοινούς μας στόχους με μια ισχυρή και επιτυχημένη συνεργασία».

Audi F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!