Volkswagen ID. 2 και άλλα 9 ηλεκτρικά πριν το 2026

Volkswagen ID. 2 και άλλα 9 ηλεκτρικά πριν το 2026

Κώστας Μπιτσικώκος
Volkswagen ID. 2 και άλλα 9 ηλεκτρικά πριν το 2026
Aπό το 2033 – το αργότερο – η Volkswagen θα κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα για την Ευρώπη.

Η ηλεκτρική γκάμα της Volkswagen και ιδίως τα SUV ID. 4 και ID. 5 παρουσιάζει σημαντική απήχηση στο ευρωπαϊκό κοινό, όπως μαρτυρούν οι ταξινομήσεις κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2022. Η μάρκα από το Βόλφσμπουργκ θα εμπλουτίσει την οικογένεια ID. με αρκετά ακόμα μέλη μέσα στην επόμενη τετραετία, καθώς διαπιστώνει ότι το κοινό στρέφεται με γρήγορους ρυθμούς προς την ηλεκτροκίνηση.

Όπως ανακοίνωσε ο Τόμας Σάφερ, σε εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, από το 2033 – το αργότερο – η Volkswagen θα κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα για την Ευρώπη. Πριν το 2026 θα η γερμανική μάρκα θα λανσάρει ακόμα 10 EV. Ένα εξ αυτών θα είναι η crossover έκδοση του ID. 3, ένα μοντέλο που στη Volkswagen εκτιμούν ότι θα πετύχει υψηλές πωλήσεις.

Volkswagen CEO Τόμας Σάφερ

Ένα άλλο ηλεκτρικό που θα τοποθετηθεί στη βάση της οικογένειας ID. είναι ένα μίνι crossover. Θα βασίζεται στο εικονιζόμενο πρωτότυπο ID. Life και θα κατασκευάζεται από το 2025 στο ισπανικό εργοστάσιο του Μαρτορέλ, μαζί με τα «αδελφάκια» από τις Cupra και Skoda. Βασισμένα στην πλατφόρμα MEB-Lite, το μικρό ηλεκτρικό Volkswagen ενδέχεται να ονομάζεται ID. 2 (κάτι που αφήνει κενό μελλοντικά και για το ID. 1).

Το μήκος του αναμένεται να ξεπερνά ελάχιστα τα τέσσερα μέτρα και σύμφωνα με τα στελέχη της Volkswagen δεν θα ξεπερνά σε τιμή τα 25.000 ευρώ.

Volkswagen ID. Life

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!