Formula 1, Βασέρ: «Όλοι στη Ferrari είναι υπερήφανοι για την SF-23»

Formula 1, Βασέρ: «Όλοι στη Ferrari είναι υπερήφανοι για την SF-23»
Ο νέος επικεφαλής της Scuderia Ferrari έμεινε εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα που έζησε στην παρουσίαση της νέας SF-24 και «έριξε» βέλη κατά των άλλων ομάδων της F1 για τις ανιαρές παρουσιάσεις τους.

Δίχως αμφιβολία, η καλύτερη παρουσίαση μονοθεσίου της Formula 1 στο 2023 έως τώρα την έχει κάνει η Scuderia Ferrari. Σε μία ημέρα γιορτής στο Μαρανέλο και στην πίστα του Φιοράνο, η ιταλική ομάδα έκανε τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας SF-23.

Εκεί βρέθηκε ένα πλήθος από τιφόζι που ζητωκραύγαζαν με κάθε ευκαιρία και είδαν από κοντά το νέο μονοθέσιο, το οποίο εύχονται να φέρει ξανά το πρωτάθλημα στο Μαρανέλο. Οι οδηγοί της ομάδας, Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ ήταν επίσης εκεί, όπως επίσης και όλοι οι οδηγοί της Ακαδημίας της Ferrari.

Αυτή ήταν η πρώτη παρουσίαση του Φρεντ Βασέρ ως επικεφαλής της Ferrari στη Formula 1. O Γάλλος διαδέχθηκε τον Ματία Μπινότο στο ρόλο αυτό και ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος με την ατμόσφαιρα που συνάντησε: «Έχει πάντα συναισθηματική αξία να κάνουμε την παρουσίαση ως Ferrari, για την οποία έχουμε δουλέψει τόσο πολύ. Εγώ δεν μπόρεσα να συνεισφέρω γιατί ήρθα πολύ αργά στην ομάδα, αλλά μπορώ να αισθανθώ τη δουλειά που έχει γίνει στο μονοθέσιο. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να επιστρέφεις στην πίστα, είναι σαν να επιστρέφεις στο σχολείο, έτσι νιώθω. Όλοι στη Ferrari είναι υπερήφανοι για τη δουλειά που έχουν κάνει με την SF-23, και η αίσθηση αυτή είναι πολύ σημαντική για το κίνητρο που έχει η ομάδα για τη νέα σεζόν. Η χρονιά θα είναι μεγάλη και το κίνητρο είναι κρίσιμο από πλευράς απόδοσης».

Ferrari SF-23

Ο 54χρονος Γάλλος άφησε επίσης τις «μπηχτές» του για τις παρουσιάσεις που έκαναν οι άλλες ομάδες: «Έβλεπα τις άλλες παρουσιάσεις των άλλων ομάδων. Ήταν είτε διαδικτυακές είτε παρουσίαζαν με ψηφιακή απεικόνιση τα μονοθέσιά τους. Δεν θέλω να μιλάω για άλλους, αλλά είμαι κάτι παραπάνω από υπερήφανος που κάναμε στη Ferrari μία τέτοια παρουσίαση μαζί με τους τιφόζι στην πίστα, με καλεσμένους. Ήταν μία μεγάλη παράσταση και για εμάς, ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσουμε τη σεζόν».

Οι δύο οδηγοί της Scuderia Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ, οδήγησαν τη νέα SF-23 στην πίστα του Φιοράνο. Ο Μονεγάσκος ήταν ο πρώτος που οδήγησε το νέο δημιούργημα της Scuderia, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε ο Ισπανός.

Η Ferrari την επόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στο Μπαχρέιν για το μοναδικό χειμερινό τεστ της Formula 1 στο 2023, το τριήμερο 23-25 Φεβρουαρίου στην πίστα του Σακχίρ.

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!