Formula 1: Αυτή είναι η νέα Ferrari SF-23 (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Αυτή είναι η νέα Ferrari SF-23 (vid)
Η ιταλική ομάδα αποκάλυψε το μονοθέσιο με το οποίο ευελπιστεί να επιστρέψει στην κορυφή της F1.

Η Scuderia Ferrari παρουσίασε με κάθε επισημότητα το νέο της δημιούργημα: την SF-23. Το μονοθέσιο με το οποίο στοχεύει να επιστρέψει μετά από 15 χρόνια στην κορυφή του μαγικού κόσμου της Formula 1.

H εκδήλωση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της ιταλικής ομάδας στο Μαρανέλο, με τη σκηνή να έχει στηθεί εντός της πίστα του Φιοράνο. Με… κερκίδα ντυμένη στα κόκκινα και ατμόσφαιρα που θύμιζε γήπεδο!

Εκεί λοιπόν αποκαλύφθηκε το «όπλο» της για τη σεζόν του 2023 που ξεκινά στις 5 Μαρτίου από την πίστα του Σακχίρ. Και όλοι στη Ferrari έδειχναν… ερωτευμένοι μαζί του (ένεκα και της ημέρας).

H SF-23 αποτελεί συνέχεια του σχεδιαστικού μοτίβου που είδαμε στην περυσινή F1-75, με τις σχεδόν προκλητικές καμπύλες πάνω από τα ψυγεία, να κλέβουν την παράσταση! Το SF αφορά στα αρχικά της Scuderia Ferrari και χρησιμοποιείται για όγδοη φορά. Όσο για τον αριθμό, είναι η τέταρτη φορά στην ιστορία των «κόκκινων», που αφορά στη σεζόν χρήσης του μονοθεσίου.


Μάλιστα, οι Ιταλοί έκαναν τη μεγάλη έκπληξη, κάνοντας το shakedown την ώρα της παρουσίασης! Πίσω από το τιμόνι θα έχουμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ίδιο δίδυμο: τον Σαρλ Λεκλέρ και τον Κάρλος Σάινθ και ήταν ο Μονεγάσκος αυτός που μετά από κλήρωση, έκανε τους πρώτους γύρους!

Το νέο αφεντικό της ιταλικής ομάδας, ο Φρεντ Βασέρ, τράβηξε τα βλέμματα καθώς είναι αυτός που καλείται να διορθώσει τα κακώς κείμενα στις λειτουργίες της και να εμπνεύσει τα μέλη της.

Δείτε περισσότερα πατώντας play στο video της παρουσίασης…

Οι μοναδικές χειμερινές δοκιμές εξέλιξης θα πραγματοποιηθούν στις 23-25 Φεβρουαρίου στο Μπαχρέιν, εκεί όπου στις 3-5 Μαρτίου διεξάγεται ο πρώτος αγώνας της χρονιάς.

Η Ferrari ολοκλήρωσε τη σεζόν του 2022 στη δεύτερη θέση της κατάταξης των κατασκευαστών, έχοντας πετάξει στα σκουπίδια το εντυπωσιακό της ξεκίνημα. Φέτος στοχεύει στο να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να διεκδικήσει του τίτλους μέχρι τέλους. Η τελευταία της κατάκτηση ήταν το 2008 – τότε με τον τίτλο κατασκευαστών.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!