Formula 1, Χάμιλτον: «Ο Φέτελ θα επιστρέψει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο»

Formula 1, Χάμιλτον: «Ο Φέτελ θα επιστρέψει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο»
Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον, εξέφρασε για μία ακόμη φορά την πεποίθησή πως ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν θα μείνει πολύ καιρό μακριά από την F1.

Στο Grand Prix Άμπου Ντάμπι, η Formula 1 «είπε αντίο» στον Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός αποφάσισε να αποχωρήσει από το σπορ, έχοντας γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στα βιβλία ιστορίας του κορυφαίου πρωταθλήματος σε τέσσερις τροχούς.

Στον αποχαιρετιστήριο αγώνα του, ο Φέτελ τιμήθηκε περισσότερο από κάθε άλλο οδηγό, τόσο από το ίδιο το σπορ, όσο και από τους συναθλητές του. Έγινε μάλιστα η αφορμή ώστε οι 20 οδηγοί να δειπνήσουν μαζί έπειτα από πρωτοβουλία του Λιούις Χάμιλτον και να μας χαρίσουν ίσως την ωραιότερη φωτογραφία του 2022.

Σεμπάστιαν Φέτελ

Κανένας οδηγός δεν έχει να πει κακό λόγο για τον 4 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Μάλιστα, ο Χάμιλτον έχει τονίσει επανειλημμένα πως πιστεύει ότι ο Γερμανός θα επιστρέψει κάποια στιγμή στη Formula 1.

Ο Βρετανός επανέλαβε την άποψή του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Channel 4 φέρνοντας το παράδειγμα του Νίκο Χούλκενμπεργκ: «Για να τα λέμε όλα, ο Χούλκενμπεργκ επιστρέφει του χρόνου! Χρειάζεται μία προετοιμασία, όμως πιστεύω πως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα επιστρέψει κι ο Σεμπ. Ειλικρινά, είμαι ευγνώμων και με τιμά η σχέση που έχω με τον Φέτελ. Είναι ένας άνθρωπος που δεν παίρνει πίσω τα λόγια του, είναι πολύ ευγενικός και ταπεινός, γεμάτος αξιοπρέπεια. Αλλά είναι και συμπονετικός, είναι από τους ελάχιστους οδηγούς που αντιπροσωπεύουν κάτι σημαντικό. Ποιοι άλλοι οδηγοί έχουν στηρίξει κάτι άλλο πέρα από τους εαυτούς τους; Είναι κάτι το αξιοθαύμαστο σε έναν άνθρωπο. Θα μας λείψει πραγματικά».

Τα τελευταία χρόνια οι Χάμιλτον και Φέτελ είχαν έρθει πολύ κοντά και εξήγησαν τους λόγους που η φιλία τους είχε δυναμώσει. Το 2022 ήταν η πρώτη φορά μετά το 2006 που τουλάχιστον ένας εκ των δύο δεν βρέθηκε στη λίστα νικητών Grand Prix.

Ο Φέτελ δεν αποχώρησε δίχως διάκριση, αφού βραβεύτηκε για το καλύτερο προσπέρασμα της χρονιάς, το οποίο πραγματοποίησε στο Grand Prix ΗΠΑ.

Σεμπάστιαν Φέτελ

Φωτογραφίες: Aston Martin, LewisHamilton/Instagram

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!