Formula 1, Χάμιλτον σε Φέτελ: «Θα επιστρέψεις»

Formula 1, Χάμιλτον σε Φέτελ: «Θα επιστρέψεις»
Ο Λιούις Χάμιλτον είπε ευθέως στον Σεμπάστιαν Φέτελ πως η αγάπη του για την F1 θα τον ωθήσει στη μελλοντική επιστροφή του στο σπορ.

Το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι για το 2022 θα είναι ο τελευταίος αγώνας του Σεμπάστιαν Φέτελ στη Formula 1. O Γερμανός οδηγός ανακοίνωσε στο περιθώριο του Grand Prix Ουγγαρίας την αποχώρηση του από το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ, ενώ τη θέση του στην Aston Martin θα πάρει ο Φερνάντο Αλόνσο.

Στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης, στην οποία το Gazzetta έδωσε το «παρών» με τον απεσταλμένο μας Πάνο Σεϊτανίδη, το κλίμα ήταν ιδιαίτερο καθώς όλοι είχαν αρχίσει να συνειδητοποιούν πως είναι το τελευταίο αγωνιστικό τριήμερο του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Ένας οδηγός ο οποίος έδωσε τεράστιες μάχες στο παρελθόν με τον Φέτελ είναι ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος μιλάει πάντα με τα καλύτερα λόγια για τον άλλοτε μεγάλο του αντίπαλο. Σε ερώτηση που τέθηκε στον Βρετανό σχετικά με την αποχώρησή του Γερμανό από τη Formula 1, η απάντηση ήταν ενδιαφέρουσα.

«Πιστεύω πως πάντα είχαμε σπουδαίες μάχες. Κάθομαι εδώ και σκέφτομαι πως οι περισσότεροι οδηγοί επιστρέφουν στη δράση, όπως έκανε ο Φερνάντο Αλόνσο. Θα επιστρέψεις στη Formula 1. Βλέπουμε οδηγούς να επιστρέφουν στη δράση κι εγώ κάθομαι εδώ και προσπαθώ να αποδεχθώ πως είναι ο τελευταίος σου αγώνας, αλλά θα επιστρέψεις», ανέφερε ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Εν συνεχεία, υπήρξε ερώτηση σχετικά με τη φιλία που έχουν χτίσει οι δύο οδηγοί τα τελευταία χρόνια. Ο Φέτελ έπιασε το μικρόφωνο και ξεκίνησε συζήτηση με τον Χάμιλτον για την καθοριστική στιγμή όπου έπαιξε τεράστιο ρόλο στο να γίνουν φίλοι οι δύο οδηγοί.

Φέτελ: «Το συμβάν στο Μπακού (το 2017) δεν ήταν καθόλου καλή στιγμή γιατί αυτό που έκανα δεν ήταν σωστό. Πιστεύω από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα…»

Χάμιλτον: «...Η φιλία μας έγινε ακόμα καλύτερη».

Φέτελ: «Ναι! Δεν θα ήθελα αυτή η στιγμή να μην είχε συμβεί, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ»

Την Πέμπτη πριν την έναρξη του τριημέρου, οι 20 οδηγοί της Formula 1 βγήκαν όλοι μαζί για φαγητό για να αποχαιρετήσουν τον Φέτελ, μία ιδέα που είχε προτείνει ο Χάμιλτον. Αρκετοί είναι αυτοί που θα τιμήσουν εντός πίστας τον Γερμανό, με τον Φερνάντο Αλόνσο να έχει ένα ειδικό κράνος προς τιμή του επί χρόνια μεγάλου του αντιπάλου.

Φωτογραφίες: Lewis Hamilton/Twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!