Formula 1: Ποινές για Λεκλέρ, Πέρεζ και άλλους τρεις στο Grand Prix ΗΠΑ

Formula 1: Ποινές για Λεκλέρ, Πέρεζ και άλλους τρεις στο Grand Prix ΗΠΑ
Η λίστα ποινών για το GP ΗΠΑ της F1 ξεκίνησε από νωρίς να γεμίζει με ονόματα οδηγών, μιας και ορισμένοι έχουν αλλαγές στις υβριδικές μηχανές των μονοθεσίων τους.

Ολοένα και πιο σύνηθες φαινόμενο είναι οι οδηγοί της Formula 1 να δέχονται ποινές για αλλαγή κινητήρα στους τελευταίους αγώνες της σεζόν. Τα όρια που θέτουν οι κανονισμοί στη χρήση εξαρτημάτων της μονάδας ισχύος δεν επαρκούν στις ομάδες και ως αποτέλεσμαμ, σε αρκετές περιπτώσεις βλέπουμε ανακατεμένα grid. Το Grand Prix ΗΠΑ δεν θα είναι εξαίρεση.

Ο Σέρχιο Πέρεζ της Red Bull Racing, ο Γκουάνγιου Ζου της Alfa Romeo και ο Φερνάντο Αλόνσο της Alpine έχουν αμφότεροι από 5 θέσεις ποινής στην εκκίνηση του Grand Prix στο Circuit of the Americas. Οι ομάδες τους, τοποθέτησαν έναν νέο κινητήρα εσωτερικής καύσης στα μονοθέσιά τους.

Γκουάνγιου Ζου

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αλλάζουν το συγκεκριμένο εξάρτημα της μονάδας ισχύος τους και όπως ορίζουν οι κανονισμοί, θα δεχθούν μόλις 5 θέσεις ποινής. Στην πρώτη αλλαγή η ποινή είνα διπλάσια.

Ο Σαρλ Λεκλέρ είναι αυτός που έχει τη μεγαλύτερη ποινή στο αγωνιστικό τριήμερo. Η Scuderia Ferrari άλλαξε τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και το τούρμπο στην F1-75 του και θα δεχθεί 5 θέσεις ποινής στην εκκίνηση του αγώνα για το κάθε εξάρτημα. Αυτό σημαίνει πως εκκινεί 12ος. Θυμίζουμε πως η Ferrari έφερε στο Τέξας τον αναβαθμισμένο κινητήρα εσωτερικής καύσης για τον Μονεγάσκο.

Σαρλ Λεκλέρ

Ποινή 5 θέσεων στην εκκίνηση θα έχει και ο Κέβιν Μάγκνουσεν της Haas. O Δανός είδε τον Αντόνιο Τζοβινάτσι που τον αντικατέστησε στο FP1 να έχει έξοδο, η οποία οδήγησε και σε αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων.

Κέβιν Μάγκνουσεν

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com, Haas, Alfa Romeo

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!