Η Ferrari αναβαθμίζει τον κινητήρα της με άδεια από τη FIA

Πάνος Σεϊτανίδης
Η Ferrari αναβαθμίζει τον κινητήρα της με άδεια από τη FIA
Ο Σαρλ Λεκλέρ θα έχει στη διάθεσή του τη νέα μονάδα στο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Πηγαίνοντας στο Όστιν των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για τον δέκατο-ένατο γύρο του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1, ο Σαρλ Λεκλέρ ξέρει πως δεν πρόκειται να εκκινήσει ψηλότερα από την έκτη θέση του grid.

Ο Μονεγάσκος θα έχει ποινή πέντε θέσεων στο grid του Circuit of the Americas, καθώς η Scuderia Ferrari θα τοποθετήσει στην F1-75 που θα οδηγεί, νέο κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αυτός θα είναι ο έκτος που θα χρησιμοποιήσει φέτος, γι’ αυτό και προκύπτει η ποινή.

Σαρλ Λεκλέρ

Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ποινή είναι για… καλό αφού η αλλαγή δεν έρχεται μετά από αστοχία της προηγούμενης μονάδας. Αποτελεί κίνηση της Ferrari, η οποία σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο έρχεται με άδεια από τη Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Κι αυτό διότι πρόκειται για νέο, αναβαθμισμένο κινητήρα. Αναβάθμιση που παρά το πάγωμα στην εξέλιξη των μονάδων ισχύος, επιτρέπεται εφόσον αφορά επίλυση προβλημάτων αξιοπιστίας.

Σαρλ Λεκλέρ

Εκεί πάτησε η ιταλική ομάδα, που αντικατέστησε κάποια μέρη με στόχο να εξασφαλίσει την απαιτούμενη αξιοπιστία, η οποία ως γνωστόν αποτέλεσε φέτος Αχίλλειο Πτέρνα των «κόκκινων». Αυτή η ICE λοιπόν θα τοποθετηθεί στο μονοθέσιο του Λεκλέρ κι αν η Ferrari επιβεβαιώσει πως τα νέα μέρη αποφέρουν καρπούς, τότε θα τα ενσωματώσει στη μονάδα ισχύος για το 2023.

Όσο για την επικείμενη μάχη στο Circuit of the Americas, ο Λεκλέρ είναι ένα βαθμό πίσω από τον Σέρχιο Πέρεζ της Red Bull Racing στην κατάταξη των οδηγών. Στους κατασκευαστές η Ferrari χρειάζεται ένα θαύμα για να πιάσει τους «ταύρους» αλλά έχει υγιές προβάδισμα έναντι της τρίτης, Mercedes-AMG.

Σαρλ Λεκλέρ

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!