Formula 1, Σιγκαπούρη: Αυτές είναι οι πιθανές στρατηγικές του Grand Prix

Formula 1, Σιγκαπούρη: Αυτές είναι οι πιθανές στρατηγικές του Grand Prix
Ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν οι οδηγοί της F1 για να φτάσουν στη νίκη στη μάχη της Μαρίνα Μπέι; Ακολουθούν οι απαντήσεις...

Ο 17ος αγώνας της Formula 1 για το 2022 είναι προ των πυλών, με ομάδες και οδηγούς να προετοιμάζονται για ίσως το πιο απαιτητικό GP της σεζόν. Οι κατατακτήριες δοκιμές μας έδωσαν πρώτη εικόνα για το τι θα δούμε στον αγώνα και οι 61 γύροι του Grand Prix αναμένονται συναρπαστικοί και απρόβλεπτοι. Το σιρκουί Μαρίνα Μπέι στη Σιγκαπούρη είναι μία διαδρομή που δεν προσφέρει αρκετές ευκαιρίες για προσπέρασμα, με τη στρατηγική να παίζει πρωτεύοντα ρόλο.

Η νίκη στο Grand Prix Σιγκαπούρης φαίνεται πως θα κριθεί ανάμεσα σε στις Scuderia Ferrari, Red Bull Racing και Mercedes-AMG. O Σαρλ Λεκλέρ έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη μετά την pole position που πήρε στις κατατακτήριες δοκιμές. Οι οδηγοί των τριών κορυφαίων ομάδων φέτος έχουν στη διάθεσή τους τρία σετ της μαλακής γόμας ελαστικών (πλην του Τζορτζ Ράσελ), δύο σετ της μέσης γόμας και ένα σετ της σκληρής γόμας ελαστικών.

Όλες οι υπόλοιπες ομάδες έχουν στη διάθεσή τους τρία φρέσκα σετ της μαλακής γόμας ελαστικών, ένα της μέσης γόμας και ένα της σκληρής γόμας. Μόνο η Williams έχει δύο φρέσκα σετ της σκληρής γόμας ελαστικών διαθέσιμα για τους οδηγούς της.

F1 Σιγκαπούρη

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, υποδεοκνύειως ιδανική στρατηγική το ένα pit-stop. H καλύτερη λύση είναι η εκκίνηση με τη μέση γόμα ελαστικών, με τη μοναδική αλλαγή να γίνεται μεταξύ των γύρων 22 και 28. Η αλλαγή που προτείνει είναι στη σκληρή γόμα ελαστικών. Η δεύτερη ταχύτερη στρατηγική είναι και πάλι το ένα pit-stop, με την Pirelli προτείνει τη χρήση της μαλακής γόμας στο πρώτο stint του Grand Prix, με τους οδηγούς να αλλάζουν στη σκληρή ανάμεσα στους γύρους 18 και 24.

Τεράστια σημασία θα έχει το αν θα δούμε την εμφάνιση του Αυτοκινήτου Ασφαλείας ή/και της βροχής, καθώς οι δύο αυτοί παράγοντες θα ανακατέψουν τις στρατηγικές.

F1 Σιγκαπούρη

Το Grand Prix Σιγκαπούρης είναι προγραμματισμένο για τις 15:00 ώρα Ελλάδος. Συντονιστείτε από τις 14:30 στο LIVE του gMotion by Gazzetta για να μπείτε από νωρίς σε κλίμα αγώνα.

Φωτογραφίες: Aston Martin, Infographic: Pirelli

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!