Formula 1, Λεκλέρ: «Αν τα κάνουμε όλα σωστά, μπορούμε να νικήσουμε»

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Λεκλέρ: «Αν τα κάνουμε όλα σωστά, μπορούμε να νικήσουμε»
Ο οδηγός της Scuderia Ferrari πανηγύρισε την πρώτη του pole position σε Grand Prix της F1 στη Σιγκαπούρη.

Ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν ο μεγάλος νικητής της συναρπαστικής μάχης για την pole position στο Grand Prix της Σιγκαπούρης, που αποτελεί τον δέκατο έβδομο γύρο του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1.

Ο οδηγός της Scuderia Ferrari σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:49.412 στην προτελευταία του προσπάθεια κι αυτή η επίδοση ήταν αρκετή για να του εξασφαλίσει την ένατη φετινή πρωτιά σε κατατακτήριες δοκιμές.

«Ήταν ένας ξεχωριστός γύρος. Σε όλες τις κατατακτήριες δοκιμές στα σιρκουί πόλης κινούμαστε πραγματικά στο όριο. Πόσο μάλλον όταν το οδόστρωμα είναι ακόμα σχετικά νωπό, με σημεία που είναι ακόμα βρεγμένα άρα χάνεις το πίσω μέρος. Όμως σε γενικές γραμμές κατάφερα να κάνω έναν “καθαρό” γύρο κι αυτό απέδωσε καρπούς», είπε ο Μονεγάσκος.

Στη συνέχεια ο Λεκλέρ αναφέρθηκε και στις επιλογές της ομάδας του στην πορεία των κατατακτήριων: «Ήταν πολύ δύσκολες κατατακτήριες. Στο Q1 και το Q2 είχαμε τα ενδιάμεσα ελαστικά και μετά στο Q3, στ’ αλήθεια δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Έβαλα σλικ μαλακής γόμας την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή και το ρίσκο απέδωσε. Είχε πολλές παγίδες. Έκανα λάθος στον τελευταίο γύρο μου και φοβόμουν πως δεν θα πάρω την pole αλλά δεν μου κόστισε. Είμαι πολύ χαρούμενος».

O 24χρονος ήταν κατά μόλις 22 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος του Σέρχιο Πέρεζ με τη Red Bull Racing. Πίσω τους θα εκκινήσουν οι Λούις Χάμιλτον και Κάρλος Σάινθ ενώ ο Μαξ Φερστάπεν θα εκκινήσει από την όγδοη θέση.

Τα πράγματα λοιπόν εξελίχθηκαν καλά για τον Λεκλέρ, που αισιοδοξεί ενόψει του αγώνα της Κυριακής: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το σημερινό αποτέλεσμα, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα της Παρασκευής. Χθες είχα πραγματοποιήσει πολύ μικρό αριθμό γύρων, είχαμε προβλήματα να λύσουμε αλλά ανακάμψαμε. Δεν έχουμε πολλά δεδομένα για ρυθμό αγώνα αλλά αν τα κάνουμε όλα σωστά, είμαι σίγουρος πως μπορούμε να νικήσουμε».

Τα κόκκινα φώτα σβήνουν στις 15.00 ώρα Ελλάδας, με το LIVE του Gazzetta να ξεκινά μισή ώρα νωρίτερα.

F1 Σιγκαπούρη

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!