MotoGP: Ο Μαρκ Μάρκεθ επιστρέφει στην αγωνιστική δράση

Στάθης Κοκκορόγιαννης
MotoGP: Ο Μαρκ Μάρκεθ επιστρέφει στην αγωνιστική δράση
Η επιστροφή του Μάρκ Μάρκεθ στο MotoGP είναι γεγονός, με τη Repsol Honda να επισημοποιεί στη συμμετοχή του στον προσεχή αγώνα στην Αραγονία.

Έπειτα από 110 ημέρες απουσίας, ο 6 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP, Μαρκ Μάρκεθ, θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, στο προσεχές Grand Prix Αραγονίας, το τριήμερο 16-18 Σεπτεμβρίου. Ο Ισπανός έπειτα από την τέταρτη εγχείρησή του στο δεξί χέρι ήταν άγνωστο το πότε θα βρεθεί και πάλι στη σέλα της αγαπημένης του RC213V.

Η ανάρρωσή του κύλησε όμως εξαιρετικά, με τον Ισπανό να περνά τον ένα έλεγχο των γιατρών μετά τον άλλο, με σχετική άνεση. Μάλιστα, μετά το Grand Prix Αγίου Μαρίνου στο Μιζάνο, ολοκλήρωσε το διήμερο τεστ πάνω στη μοτοσικλέτα της Honda δίχως ιδιαίτερα προβλήματα. Έτσι ο χρόνος για την επιστροφή του κυλούσε αντίστροφα, με το ιαπωνικό εργοστάσιο να επισημοποιεί πως ο Μάρκεθ θα αγωνιστεί κανονικά στο Grand Prix Αραγονίας.

Σε βίντεο το οποίο δημοσιεύθηκε στα social media, o Μάρκεθ δήλωσε: «Όπως βλέπετε χαμογελώ, το οποίο σημαίνει πως θα είμαι στο GP Αραγονίας. Φυσικά για να αγωνιστώ. Αφού μίλησα με τους γιατρούς και την ομάδα μου, αποφασίσαμε πως το καλύτερο για την ανάρρωσή μου είναι να συνεχίσω πάνω στη μοτοσικλέτα και να κάνω χιλιόμετρα στην πίστα για την επόμενη χρονιά. Το να το κάνω αυτό μπροστά σε όλους τους οπαδούς στην Αραγονία είναι ανεκτίμητης αξίας. Ανυπομονώ να βρεθώ πάνω στη μοτοσικλέτα την Παρασκευή».

Μαρκ Μάρκεθ

Παρά τη μεγάλη του απουσία από το MotoGP, ο Μάρκεθ παραμένει ο κορυφαίος αναβάτης με μοτοσικλέτα της Honda. Ο Ισπανός είναι στη 15η θέση της βαθμολογίας των αναβατών, έχοντας 60 βαθμούς, περισσότερους ακόμη και από τον teammate του, Πολ Εσπαργκαρό.

Η Honda διανύει μία πολύ δύσκολη σεζόν, με τη μοτοσικλέτα της όχι μόνο να μην βελτιώνεται, αλλά να φθίνει σε απόδοση έναντι των ανταγωνιστών της. Το ιαπωνικό εργοστάσιο χρειάζεται τον Μάρκεθ στην πίστα ώστε να τους βοηθήσει να επανέλθουν στην κορυφή.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!