MotoGP: Ξανά στο χειρουργείο ο Μάρκεθ, κινδυνεύει να χάσει τη χρονιά

MotoGP: Ξανά στο χειρουργείο ο Μάρκεθ, κινδυνεύει να χάσει τη χρονιά
Ο Μαρκ Μάρκεθ θα υποβληθεί σε επέμβαση για τέταρτη φορά στο δεξί χέρι αμέσως μετά το Μουτζέλο.

Τα βάσανα δεν λένε να τελειώσουν για τον Μαρκ Μάρκεθ. Ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο στην καριέρα του, που χαρακτηρίζεται από τραυματισμούς, χειρουργικές επεμβάσεις και μακριές περιόδους ανάρρωσης, που δεν του επιτρέπουν να τρέξει με τον τρόπο που ξέρει στις πίστες.

Όλα ξεκίνησαν στην πτώση που είχε στον πρώτο αγώνα της σεζόν του 2020 στη Χερέθ. Το αποτέλεσμα εκείνης της πτώσης ήταν να σπάσει το δεξιό βραχιόνιο οστό. Αμέσως υποβλήθηκε σε επέμβαση, στην οποία τοποθετήθηκε μεταλλική πλάκα και βίδες, και μόλις λίγες ημέρες αργότερα επιχείρησε να πάρει μέρος στον αγώνα, που γινόταν στην ίδια πίστα. Εκεί ξεκίνησε ο γολγοθάς του.

Στην προσπάθειά του να ξανατρέξει, λύγισε τη μεταλλική πλάκα και χρειάστηκε να υποβληθεί σε νέα επέμβαση για να την αντικαταστήσει. Μια μόλυνση όμως στο τραύμα σχεδόν σταμάτησε την ανάρρωσή του και έτσι έχασε ολόκληρη τη σεζόν του 2020. Λίγους μήνες προτού ξεκινήσει η σεζόν του 2021 μπήκε για 3η φορά στο χειρουργείο, με αποτέλεσμα να χάσει τους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν.

Το τραύμα στο χέρι δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα του Μάρκεθ όλο αυτό το διάστημα, καθώς μετά από μερικές δυνατές πτώσεις επέστρεψε και το πρόβλημα της διπλωπίας, που τον ανάγκασε να χάσει κι άλλους αγώνες, όπως έγινε φέτος μετά το GP Ινδονησίας. Το σπασμένο βραχιόνιο οστό όμως δεν έπαψε ποτέ να τον ενοχλεί. Η κινητικότητα του δεξιού χεριού του ήταν περιορισμένη και σε πολλούς αγώνες αναγκαζόταν να κάνει λιγότερους γύρους στις ελεύθερες δοκιμές για να φυλάξει ενέργεια για τον αγώνα.

Έτσι, ο Μάρκεθ και το επιτελείο της Honda αποφάσισαν ότι η καλύτερη λύση είναι άλλη μία χειρουργική επέμβαση, που θα λύσει οριστικά αυτά τα προβλήματα. Η επέμβαση αυτή, που θα είναι η 4η στο ταλαιπωρημένο δεξί του χέρι, θα πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ, αμέσως μετά τον αγώνα του Μουτζέλο. Στις 31 Μαΐου Μάρκεθ θα πετάξει για τη Μινεσότα, όπου θα εισαχθεί στην Κλινική Μάγιο (Mayo Clinic) και θα χειρουργηθεί από τον Δρ. Χοακίν Σαντσεθ Σοτέλο.

Στην ανακοίνωση της Repsol Honda δεν αναφέρεται χρόνος αποθεραπείας και αποκατάστασης, καθώς αυτοί θα εκτιμηθούν μετά την επέμβαση. Με δεδομένη όμως τη σοβαρότητα του τραυματισμού και την αδυναμία να τον ξεπεράσει τα τελευταία δύο χρόνια, το ενδεχόμενο ο Μάρκεθ να μείνει εκτός δράσης ολόκληρη την υπόλοιπη σεζόν φαίνεται πολύ πιθανό. Σίγουρα θα χάσει αρκετούς από τους επόμενους αγώνες και ο δοκιμαστής της ομάδας Στέφαν Μπραντλ, που είναι ο σταθερός αντικαταστάτης του όλον αυτόν τον καιρό, κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει τη θέση του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!