MotoGP: Στην RNF Aprilia οι Ολιβέιρα και Φερνάντεθ (vid)

MotoGP: Στην RNF Aprilia οι Ολιβέιρα και Φερνάντεθ (vid)
Ακόμη ένα οδηγικό lineup ομάδας του MotoGP για το 2023 ολοκληρώθηκε, με την RNF να ανακοινώνει τα δύο νέα της αποκτήματα.

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του αγωνιστικού τριημέρου στο Μιζάνο για το GP Αγίου Μαρίνου, οι ομάδες του MotoGP ξεκίνησαν τις ανακοινώσεις σχετικά με το ποιοι αναβάτες θα αποτελούν το lineup τους για το 2023. Η αρχή έγινε με τη Repsol Honda που επιβεβαίωσε πως ο Τζοάν Μιρ θα βρίσκεται δίπλα στον Μαρκ Μάρκεθ την επόμενη χρονιά και τώρα ήρθε η σειρά της RNF.

H ομάδα θα τρέχει με μοτοσικλέτες της Aprilia από το 2023 και επισημοποίησε πως θα έχει στις τάξεις της τους Μιγκέλ Ολιβέιρα και Ραούλ Φερνάντεθ. Οι δύο αναβάτες προέρχονται από την KTM, με τον Πορτογάλο να είναι στην εργοστασιακή ομάδα, ενώ ο Ισπανός τρέχει φέτος στη δορυφορική ομάδα (Tech3) των αυστριακών.

Ραούλ Φερνάντεθ

Αμφότεροι υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας δύο ετών. Aναμένεται να έχουν στη διάθεσή τους μοτοσικλέτες του 2022 και όχι του 2023 αλλά με εργοστασιακή υποστήριξη από την Aprilia.

O ιδρυτής και επικεφαλής της RNF, Ραζλάν Ραζάλι, δήλωσε για την απόκτηση των Ολιβέιρα και Φερνάντεθ: «Είμαστε τρομερά ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τους Μιγκέλ Ολιβέιρα και Ραούλ Φερνάντεθ στην ομάδα μας το 2023. Δεν ήταν απλή διαδικασία. Είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός αναβατών και μαζί με την Aprilia πιστεύουμε στο ταλέντο τους και ανυπομονούμε να τους δούμε να οδηγούν για εμάς την επόμενη χρονιά».

Μιγκέλ Ολιβέιρα

Τη θέση του Ολιβέιρα στην εργοστασιακή ομάδα της KTM θα πάρει ο Τζακ Μίλερ, ο οποίος αποχωρεί από την Ducati στο τέλος του 2022. Η Tech3 από τη μεριά της, που θα μετονομαστεί σε GasGas το 2023 έχει ανακοινώσει μόνο τον Πολ Εσπαργκαρό ως αναβάτη της, με τη δεύτερη θέση να παραμένει ακόμη ερωτηματικό. Φαβορί για τη δορυφορική ομάδα της αυστριακής ομάδας είναι ο Αγκούστο Φερνάντεθ (απλή συνωνυμία με τον Ραούλ) που εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στη Moto2.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!