MotoGP: Ο Τζακ Μίλερ στην ΚΤΜ

MotoGP: Ο Τζακ Μίλερ στην ΚΤΜ
Ο Τζακ Μίλερ φεύγει από την Ducati και θα είναι αναβάτης της ΚΤΜ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Τζακ Μίλερ επιστρέφει στην οικογένεια της ΚΤΜ, καθώς συμφώνησε με το αυστριακό εργοστάσιο να τρέχει με τις μοτοσικλέτες του στο MotoGP από την επόμενη χρονιά. Η κίνηση αυτή φημολογούταν εδώ και λίγο καιρό, ύστερα μάλιστα από την επιβεβαίωση ουσιαστικά του διαζυγίου με τον Μιγκέλ Ολιβέιρα.

Ο Μίλερ ήταν αναβάτης της ΚΤΜ όταν έτρεχε στη Moto3, προτού κάνει το «άλμα» στο MotoGP το 2015 με τη Honda. Το 2018 πέρασε στο «στρατόπεδο» της Ducati, αρχικά οδηγώντας για την Pramac Racing και τα τελευταία χρόνια για την εργοστασιακή ομάδα. Καθώς όμως η Ducati προορίζει για μια θέση στην εργοστασιακή ομάδα έναν από τους νεαρούς αστέρες της, είτε τον Χόρχε Μαρτίν είτε τον Ενέα Μπαστιανίνι, ήταν φανερό ότι δεν έμενε χώρος για τον Αυστραλό.

Στην ΚΤΜ ο Μίλερ θα έχει να έχει να παρτενέρ τον Μπραντ Μπίντερ, που συνεχίζει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της διοίκησης της ομάδας στο Ματιγχόφεν. Στην ΚΤΜ ο Μίλερ θα συναντήσει ξανά τον Φραντσέσκο Γκουϊντότι, ο οποίος πέρυσι πέρασε επίσης από την Ducati στην αυστριακή ομάδα για να αναλάβει το ρόλο του Team Manager.

Ο Πιτ Μπάιρερ, Αγωνιστικός Διευθυντής της ΚΤΜ, υποδέχτηκε τον Μίλερ στις τάξεις της ομάδας του: «Φυσικά, γνωρίζουμε τον Τζακ από τότε που έκανε το «μπαμ» με τον Άκι (Άγιο) και το πρόγραμμα Moto3 μας και είναι μεγάλη χαρά να φέρουμε έναν αναβάτη με τις δυνατότητές του στην ομάδα μας στο MotoGP. Μας άφησε θετικές εντυπώσεις και μείναμε σε επαφή. Η προσέγγιση και η στάση του Τζακ στους αγώνες είναι παρόμοια με τη δική μας. Είμαι πολύ περήφανος που επιστρέφει στη Red Bull KTM και θα αποτελέσει μια εξαιρετική προσθήκη».

Ο Φραντσέσκο Γκουϊντότι μίλησε για τα πράγματα που ο Μίλερ θα φέρει στην ΚΤΜ: «Έχοντας τον Τζακ δίπλα στον Μπραντ (Μπίντερ) στην ομάδα μας σημαίνει ότι έχουμε άλλο ένα ισχυρό πλεονέκτημα. Τον ξέρω καλά, ξέρω πώς του αρέσει να δουλεύει και τι μπορεί να φέρει στο γκαράζ. Πιστεύω ότι ο χαρακτήρας του και ο τρόπος που θα οδηγήσει και θα πιέσει την KTM RC16 μας θα μας βοηθήσει πολύ σε αυτό το στάδιο. Όπως ο Μπραντ, έτσι και ο Τζακ είναι αφοσιωμένος στους αγώνες: θα βρει τα όρια και το μέγιστο οποιασδήποτε συνθήκης και οποιουδήποτε πακέτου και θα συνεχίσει να τα δίνει όλα για να πάρει το αποτέλεσμα και αυτό αποτελεί μια αρκετά σπάνια ποιότητα. Οι επόμενες δύο σεζόν θα είναι συναρπαστικές».

Τζακ Μίλερ

Ο Τζακ Μίλερ στην καριέρα του στο MotoGP έχει κατακτήσει τρεις νίκες και έχει ανέβει 17 φορές στο βάθρο των νικητών. Επίσης, έχει ξεκινήσει μία φορά από την pole position. H καλύτερη χρονιά του ήταν η περσινή, που κατέλαβε την 4η θέση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος αναβατών. Μέχρι στιγμής φέτος βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας με 65 βαθμούς.

Ο φετινός ομόσταβλος του Μίλερ στην Ducati, ο Πέκο Μπανάια, αποχαιρέτησε τον Αυστραλό με μια συγκινητική δημοσίευση στο twitter.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!