MotoGP: O Τζοάν Μιρ στη Repsol Honda το 2023

MotoGP: O Τζοάν Μιρ στη Repsol Honda το 2023
Η Honda ανακοίνωσε την απόκτηση του Τζοαν Μιρ για την αγωνιστική σεζόν του MotoGP το 2023.

Το μετεγγραφικό παζάρι του MotoGP βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή του, με τη Honda να ολοκληρώνει το lineup της για την επόμενη σεζόν. Λίγες ημέρες πριν από το Grand Prix Αγίου Μαρίνου στο Μιζάνο, το ιαπωνικό εργοστάσιο ανακοίνωσε την ένταξη του Τζοάν Μιρ για την εργοστασιακή ομάδα, δίπλα στον Μαρκ Μάρκεθ.

Ο 24χρονος Ισπανός υπέγραψε δύο χρόνια με το HRC, κάνοντας επίσημο το πιο κοινό μυστικό του paddock τους τελευταίους μήνες. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2020 θα αλλάξει για πρώτη φορά ομάδα στο MotoGP, μια και η Suzuki αποχωρεί από το σπορ στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν.

Τζοάν Μιρ

Ο Μιρ θα αντικαταστήσει στη Honda τον Πολ Εσπαργκαρό, o οποίος μετακομίζει στην Tech3 KTM, που θα μετονομαστεί σε GasGas από το 2023. Ο τωρινός του teammate στη Suzuki, Άλεξ Ρινς, έχει υπογράψει επίσης για τη Honda και θα αγωνίζεται με την LCR την επόμενη χρονιά. O δεύτερος αναβάτης της LCR δεν έχει ανακοινωθεί, με τον Τακάκι Νακαγκάμι να μην έχει εξασφαλίσει το μέλλον του στην ομάδα.

Με την ανακοίνωση πως ο Ενέα Μπαστιανίνι θα είναι ο αντικαταστάτης του Τζακ Μίλερ στην Ducati, οι κορυφαίες ομάδες του MotoGP έχουν οριστικοποιήσει τα οδηγικά lineup τους για το 2023.

Φωτογραφίες: Suzuki

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!