MotoGP: Στην Tech3 KTM o Πολ Εσπαργκαρό το 2023

MotoGP: Στην Tech3 KTM o Πολ Εσπαργκαρό το 2023
H δορυφορική ομάδα της KTM ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Πολ Εσπαργκαρό για την επόμενη αγωνιστική σεζόν και παράλληλα την μετονομασία της σε GasGas Factory Racing.

Το κουβάρι της φετινής μετεγγραφικής σεζόν του MotoGP φαίνεται πως ξετυλίγεται, με ακόμη μία θέση για το 2023 να συμπληρώνεται. Στο πλαίσιο του Grand Prix Αυστρίας στην πίστα του Red Bull Ring, η Tech3 πραγματοποίησε μία σημαντική ανακοίνωση.

Η δορυφορική ομάδα της KTM επισημοποίησε την απόκτηση του Πολ Εσπαργκαρό από την Repsol Honda για τις σεζόν του 2023 και του 2024. Ο Ισπανός επιστρέφει στη σέλα μοτοσικλέτας της αυστριακής φίρμας, έχοντας... ξοδέψει δύο χρόνια στο HRC. Προς ώρας ο Εσπαργκαρό είναι ο μοναδικός αναβάτης της ομάδας για την επόμενη χρονιά και ο teammate του θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Η διάρκεια του συμβολαίου του έχει διάρκεια δύο χρόνια και με την επιστροφή του στην KTM, επιθυμεί να κατακτήσει την πρώτη του νίκη στο MotoGP. O Ισπανός έκανε το ντεμπούτο του με την Tech3 πίσω στο 2014 όταν χρησιμοποιούσε μοτοσικλέτες της Yamaha.

Επιπλέον, η Tech3 πραγματοποίησε μία πολύ σημαντική ανακοίνωση. Από το 2023 η ομάδα θα μετονομαστεί σε GasGas Factory Racing και θα διαθέτει πλήρη εργοστασιακή στήριξη από την πρώτη ομάδα. Η GasGas είναι ισπανική εταιρεία την οποία εξαγόρασε η KTM το 2019 και μετά από συμμετοχή σε μικρές κατηγορίες μοτοσικλετών, κάνει τώρα το μεγάλο βήμα στο MotoGP.

KTM GasGas

Μαζί με την αλλαγή ονόματος θα έρθει και αλλαγή στα χρώματα της RC16. Tο πορτοκαλί χρώμα θα δώσει τη θέση του στο κόκκινο το 2023, που είναι το επίσημο της GasGas.

H εξέλιξη αυτή φέρνει όλο και πιο κοντά τον Ζοάν Μιρ στη Honda, με τις επίσημες ανακοινώσεις να μην είναι μακριά. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2020 αναμένεται να βρεθεί δίπλα στον Μαρκ Μάρκεθ που θέλει να επιστρέψει το συντομότερο στην αγωνιστική δράση.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com, KTM

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!