Formula 1: Ο Αλόνσο κερδίζει από… παντού!

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Ο Αλόνσο κερδίζει από… παντού!
Ο αειθαλής Ισπανός οδηγός έχει την πρώτη θέση σε μία ακόμα στατιστική κατηγορία.

Ο δαιμόνιος Φερνάντο Αλόνσο μετράει ήδη 19 σεζόν καριέρας στον μαγικό κόσμο της Formula 1. Και παρότι κατά γενική ομολογία δεν έχει πετύχει όσα θα άξιζε βάσει ταλέντου, τα επιτεύγματά του παραμένουν ζηλευτά: 2 παγκόσμια πρωταθλήματα (2005 και 2006), 32 νίκες, 22 pole positions, 23 ταχύτεροι γύροι, 98 βάθρα και ακόμα… γράφει το κοντέρ.

Και θα συνεχίσει να γράφει για καιρό αφού ο Ισπανός υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Aston Martin, με τα χρώματα της οποίας θα αγωνίζεται σίγουρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023, του 2024 και αν ακόμα το λέει η καρδιά του και στου 2025! Θα έχει λοιπόν την ευκαιρία να ανεβάσει τα συνολικά επιτεύγματά του, που δεν είναι και λίγα. Άλλωστε μόνο φέτος, έχει «κατακτήσει» πολλές κορυφές.

Φερνάντο Αλόνσο

Στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν έσπασε το ρεκόρ της μεγαλύτερης σε διάρκεια αγωνιστικής καριέρας στη Formula 1, αφού από το ντεμπούτο του στο Grand Prix Αυστραλίας του 2001, μέχρι την εκκίνηση του αγώνα στα παράλια της Κασπίας θάλασσας, είχαν περάσει 21 χρόνια, 3 μήνες και 8 ημέρες!

Έπειτα, στο Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας, ο Ισπανός συμπλήρωσε 92.643 χιλιόμετρα αγωνιστικής δράσης στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού! Αριθμός που επίσης αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Φερνάντο Αλόνσο

Στο Grand Prix Γαλλίας τρίτωσε το… καλό για τον οδηγό από το Οβιέδο που πλέον είναι ο οδηγός με τους περισσότερους γύρους στο ενεργητικό του! Έφτασε τους 18.672, προσπερνώντας τον Κίμι Ράικονεν που σταμάτησε στους 18.621. Και είπαμε, το κοντέρ συνεχίζει.

Υπάρχει όμως και μία ακόμα κατηγορία που ο 41χρονος πλέον Αλόνσο έχει τα ηνία – και μάλιστα είναι μόνος του στην κορυφή της. Βλέπετε οι 32 νίκες του στη Formula 1, έχουν έρθει από 9 (!) διαφορετικές θέσεις στο grid!

Φερνάντο Αλόνσο

Τι κι αν ο Λούις Χάμιλτον έχει περισσότερες από τις τριπλάσιες επιτυχίες; Αυτές έχουν έρθει από 8 διαφορετικές θέσεις στο grid, αριθμός που ισχύει ακόμα και για τους Νίκι Λάουντα, Νέλσον Πικέ, Μίκαελ Σουμάχερ, Ντέιβιντ Κούλθαρντ και Ράικονεν.

Ενώ εξαπλή ισοβαθμία έχουμε και στην τρίτη θέση της σχετικής κατάταξης, με τους Σερ Τζάκι Στιούαρτ, Ρόνι Πέτερσον, Έμερσον Φιτιπάλντι, Αλέν Προστ, Νάιτζελ Μάνσελ και Τζένσον Μπάτον, να έχουμε ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου έχοντας εκκινήσει από 7 διαφορετικές θέσεις στο Grid.

Φερνάντο Αλόνσο

Φωτογραφίες: Alpine F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!