Formula 1: Ο Αλόνσο είναι και επίσημα πρωταθλητής στους… γύρους!

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Ο Αλόνσο είναι και επίσημα πρωταθλητής στους… γύρους!
Άλλη μία αξιοσημείωτη στατιστική πρωτιά κατέκτησε ο αειθαλής δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο Φερνάντο Αλόνσο έκλεισε την Παρασκευή τα 41 του χρόνια και μέχρι σήμερα μας αποδεικνύει στην πίστα πως δεν γερνάει. Αντίθετα, σαν το καλό κρασί, ωριμάζει! Κι όσο έχει ακόμα φλόγα μέσα του, συνεχίζει κι όλα δείχνουν πως θα συνεχίσει και το 2023 αφού η επέκταση της συνεργασίας του με την Alpine F1 πρέπει να θεωρείται θέμα χρόνου.

Κι ενώ λοιπόν συνεχίζει απτόητος, παρότι οι επιλογές στην καριέρα του δεν του επέτρεψαν να έχει καταγράψει επιτυχίες ανάλογες του σπουδαίου ταλέντου του, υπάρχουν διάφορα ρεκόρ που σταδιακά περνάνε στην κατοχή του.

Φερνάντο Αλόνσο

Στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν έσπασε το ρεκόρ της μεγαλύτερης σε διάρκεια αγωνιστικής καριέρας στη Formula 1, αφού από το ντεμπούτο του στο Grand Prix Αυστραλίας του 2001, μέχρι την εκκίνηση του αγώνα στα παράλια της Κασπίας θάλασσας, είχαν περάσει 21 χρόνια, 3 μήνες και 8 ημέρες! Και στην κατηγορία αυτή, το κοντέρ συνεχίζει να γράφει, κάθε μέρα που περνάει!

Έπειτα, στο Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας, ο Ισπανός συμπλήρωσε 92.643 χιλιόμετρα αγωνιστικής δράσης στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού! Αριθμός που επίσης αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Φερνάντο Αλόνσο

Στο Grand Prix Γαλλίας που έλαβε χώρα την προηγούμενη Κυριακή στο Πολ Ρικάρ της Γαλλίας, τρίτωσε το καλό για τον οδηγό από το Οβιέδο που πλέον είναι ο οδηγός με τους περισσότερους γύρους στο κοντέρ! Έφτασε τους 18.672, προσπερνώντας τον Κίμι Ράικονεν που σταμάτησε στους 18.621.

Όμως εδώ δεν παίζει μόνος του ο Αλόνσο αφού στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας, βρίσκεται άλλος ένας εν ενεργεία οδηγός. Ο λόγος για τον άλλοτε teammate αλλά και άσπονδο εχθρό, Λούις Χάμιλτον, που έχει 17.146. Και φυσικά, είναι ακόμα στα 37.

Οι οδηγοί με τους περισσότερους γύρους στην F1

Πίσω τους είναι ο σπουδαίος Μίκαελ Σουμάχερ και δύο ακόμα οδηγοί που έχουν προ πολλού «μπει στα pits»: ο Ρούμπενς Μπαρικέλο και ο Τζένσον Μπάτον.

Πάντως σε ό,τι αφορά στο δίδυμο αυτής της λίστας, πρέπει να σημειώσουμε πως είναι το δίδυμο κορυφής και στην κατηγορία των περισσότερων Grand Prix! Ο Κίμι σταμάτησε στα 353 (με 349 εκκινήσεις) ενώ ο Αλόνσο είναι στα 348 (με 345 εκκινήσεις). Άρα ακόμα κι αν αποφασίσει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν, πάλι θα έχει προσπεράσει τον «Iceman».

Σε αυτή την σπουδαία πορεία που απλώνεται σε 19 σεζόν, ο Αλόνσο πανηγύρισε τους παγκόσμιους τίτλους του 2005 και του 2006, πήρε 32 νίκες, 22 pole positions, σημείωσε 23 ταχύτερους γύρους και ανέβηκε 98 φορές στο βάθρο. Μέχρι τώρα. Υπάρχει και συνέχεια…

Φερνάντο Αλόνσο

Φωτογραφίες: Alpine F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!