Formula 1: Ο Αλόνσο θέλει να φτάσει στο φεγγάρι!

Formula 1: Ο Αλόνσο θέλει να φτάσει στο φεγγάρι!
Ο αειθαλής οδηγός της Alpine έσπασε ένα ακόμα ρεκόρ του μαγικού κόσμου της F1.

Μπορεί φέτος ο Φερνάντο Αλόνσο να μην έχει την ευκαιρία να μάχεται -όπως ήλπιζε- για νίκες και τίτλους, ωστόσο το 2022 είναι μία σεζόν κατά την οποία θέτει νέα ορόσημα.

Αφού έγινε ο οδηγός με το μεγαλύτερο χρονικό εύρος καριέρας (στο Μπακού έφτασε τα 21 χρόνια, 3 μήνες και 8 ημέρες. Και το κοντέρ γράφει…), έγινε και ο οδηγός που έχει καλύψει τα περισσότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα στην καριέρα του στη Formula 1!

Φερνάντο Αλόνσο

Στο Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας, ο Ισπανός συμπλήρωσε 92.643 χιλιόμετρα αγωνιστικής δράσης στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού! Αριθμός που ισοδυναμεί:

  • με το ¼ της απόστασης ανάμεσα στη Γη και τη Σελήνη
  • 2.195 αυθεντικούς μαραθωνίους
  • 2.3 φορές τον γύρο της Γης

Κι αν αυτό το επίτευγμα του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή φαντάζει εξωπραγματικό, μη νομίζετε πως σκοπεύει να πατήσει φρένο. Παρότι στις 29 του μήνα κλείνει τα 41 (!), όλα δείχνουν πως ο οδηγός από το Οβιέδο θα ανανεώσει το συμβόλαιο συνεργασίας του με την Alpine και για το 2023!

Φερνάντο Αλόνσο

Ήταν άλλωστε χαρακτηριστική η ατάκα του σχολιάζοντας το ποστάρισμα της F1 στο twitter με το παραπάνω γράφημα. Ο Αλόνσο έγραψε: «Ας φτάσουμε (τουλάχιστον) μέχρι τα μισά του δρόμου για τη Σελήνη»!

O Αλόνσο έκανε ντεμπούτο στη Formula 1 τον Μάρτιο του 2001, αγωνιζόμενος με τη Minardi. Ακολούθησαν άλλα 345 Grand Prix με τις Renault, McLaren, Ferrari και Alpine. Εκτός από τους παγκόσμιους τίτλους του 2005 και του 2006, κατέκτησε 32 νίκες, 22 pole positions, έχει 23 ταχύτερους γύρους και 98 παρουσίες στο βάθρο.

Φερνάντο Αλόνσο

Φωτογραφίες: Alpine F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!