Formula 1: Ποιος οδηγός αποτελεί την «έκπληξη της χρονιάς»;

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Ποιος οδηγός αποτελεί την «έκπληξη της χρονιάς»;
Αυτή την ερώτηση κλήθηκε να απαντήσει ο Χέλμουτ Μάρκο της Red Bull και η απάντησή του θα σας εκπλήξει.

Το καλοκαιρινό διάλειμμα στον μαγικό κόσμο της Formula 1, προσφέρεται για… απολογισμό όσων είδαμε στα πρώτα 13 Grand Prix του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2022. Σε μία σεζόν… άκρως ενδιαφέρουσα, με μάχες τόσο στην κορυφή όσο και στο midfield.

Παρότι συνήθως την προσοχή τραβούν αυτοί που μάχονται για τις πρώτες θέσεις, είναι κι ένας οδηγός που παρότι συνήθως μάχεται για βαθμούς, έχει προκαλέσει αίσθηση. Τουλάχιστον στα μάτια του ειδικού συμβούλου της Red Bull σε θέματα Formula 1, Χέλμουτ Μάρκο.

Ο 79χρονος μίλησε στην εφημερίδα Osterreich και η επιλογή του για τον οδηγό-έκπληξη της χρονιάς, ίσως και να... σας εκπλήξει, αφού επιλέγει τον Φερνάντο Αλόνσο!

Φερνάντο Αλόνσο

«Είναι πολύ γρήγορος. Είναι απίστευτοι οι αγώνες που κάνει, για μένα είναι η έκπληξη της χρονιάς. Πιστεύω πως μπορεί ακόμα και να κερδίσει αγώνες. Η μοναδική ερώτηση είναι αν η Aston Martin θα του παρέχει το σωστό "πακέτο"», είπε ο Αυστριακός, αναφερόμενος και στον επόμενο σταθμό στην καριέρα του πολύπειρου Ισπανού.

Ο Αλόνσο που στις 29 Ιουλίου έκλεισε τα 41, μπορεί φέτος να μην έχει δει ακόμα τη θέα από το βάθρο αλλά μετρά εννιά συνεχόμενες παρουσίες σε βαθμολογούμενες θέσεις, οι οκτώ εκ των οποίων συνεχόμενες.

Ο οδηγός από το Οβιέδο έχει συγκεντρώσει 41 πόντους και είναι στη δέκατη θέση της βαθμολογίας των οδηγών.

Φερνάντο Αλόνσο

Φωτογραφίες: Alpine F1, Pirelli

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!