Formula 1, Αποστολή Ουγγαρία: Όσα είδαμε έως τώρα στην πίστα (vid)

Formula 1, Αποστολή Ουγγαρία: Όσα είδαμε έως τώρα στην πίστα (vid)
Το Gazzetta βρίσκεται στο Hungaroring για τον αγώνα της F1 και ο Πάνος Σεϊτανίδης μεταδίδει!

Μπορεί να έχουμε περάσει το μισό του πρωταθλήματος αφού αυτό το τριήμερο διεξάγεται ο 13ος εκ των 22 γύρων του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 αλλά παραδοσιακά, τούτος ο αγώνας ουσιαστικά σημαίνει και τη λήξη του πρώτου… ημιχρόνου της σεζόν.

Ο Ιούλιος ήταν/είναι μήνας αγωνιστικής φρενίτιδας, με τέσσερα Grand Prix και το καλοκαιρινό διάλειμμα που ξεκινά από το πρωί της Δευτέρας, φαντάζει ως ανάσα δροσιάς. Όμως προτού οι οδηγοί σκορπιστούν άλλοι για Μύκονο κι άλλοι για όπου τους βγάλει η πτήση, έχουν ακόμα μία δουλειά να κάνουν. Το Grand Prix της Ουγγαρίας. Το Μονακό δίχως μπαριέρες. Μία πίστα ιδιαίτερη, που βρίσκεται σταθερά στο καλεντάρι από το 1986 και που για κάποιο λόγο, μέχρι σήμερα μου είχε ξεφύγει.

Έτσι λοιπόν έφτασα από την Τετάρτη στη Βουδαπέστη και φυσικά, έβαλα άμεσα πλώρη για το μοναδικό «αξιοθέατο» που με ενδιαφέρει: το Χανγκαρόρινγκ. Έφτασα στο χώρο των διαπιστεύσεων πριν καν έρθουν οι διαπιστεύσεις. Ευγενικές οι κοπέλες εκεί, με άφησαν να κάτσω στο air condition και να γράψω για το gMotion by Gazzetta όσο περίμενα.

Γραφείο Τύπου Χανγκαρόρινγκ

Κι όταν πέρασα στο λαιμό το πάσο, πήρα φόρα για την πίστα. Μέχρι πρότινος, είχα 2-3 φορές «κλείσει» το Γραφείο Τύπου – κλείδωναν πίσω μου. Όμως ήταν η πρώτη φορά που το «άνοιγα»!

Την Τετάρτη δεν ισχύουν οι εύλογοι περιορισμοί, έτσι παρά τον ήλιο και τη θερμοκρασία που ήταν άνω των 30 βαθμών Κελσίου, πήρα τη γενναία απόφαση να περπατήσω την πίστα. Μόνο έτσι μπορείς να καταλάβεις πραγματικά τις υψομετρικές διαφορές, τις προκλήσεις, τις ιδιαιτερότητες κάθε apex, κάθε κερμπ.

Πίστα Χανγκαρόρινγκ

Δεν ήταν εύκολο αλλά αύριο, θα έχουμε διαθέσιμο ένα αναλυτικό video από αυτό το track walk. Όσα οι πιλότοι της F1 κάνουν σε 78 δευτερόλεπτα, θα το δούμε σε ένα μαραθώνιο 30 λεπτών!

Αυτά έγιναν την Τετάρτη. Οδηγοί ούτε για δείγμα ακόμα στην πίστα, μόνο τα crews των ομάδων που συναρμολογούν την μετακινούμενη πολιτεία των paddock.

Τα paddock του Χανγκαρόρινγκ

Μέσα σε μερικές ώρες, το τίποτα μετατρέπεται σε μία εντυπωσιακή πασαρέλα, με επιβλητικά και υπερσύγχρονα motorhomes, media, καλεσμένους και τα μέλη των ομάδων, της F1 και της FIA.

Μικ Σουμάχερ

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, φτάνω στην πίστα μαζί με τον Μικ Σουμάχερ. Εγώ έχω παρκάρει 500 μέτρα πίσω το αυτοκίνητο, εκείνος φτάνει δίπλα με τη μοτοσικλέτα του. Φυσικά, φορώντας το κράνος του.

Αλλά η ημέρα ανήκε στον «μέντορά» του, τον Σεμπάστιαν Φέτελ, που έριξε τη βόμβα της αποχώρησης από την ενεργό δράση.

Σεμπάστιαν Φέτελ

Πρώτη φορά φέτος είχε τόση κίνηση μπροστά από το χώρο φιλοξενίας της Aston Martin αλλά παρά τον ντόρο, εκείνος συνέχιζε να σταματά για αυτόγραφα και φωτογραφίες. Ειδικά για την μαμά που του φώναξε ενώ την είχε πλάτη και όδευε προς το Media Center.

Βλέπει καρότσι, σταματάει, υπογράφει σε 4-5 μεριές, βγάζει φωτογραφίες, πάει να μιλήσει και στο παιδάκι στο καρότσι αλλά το παιδάκι βλέπει όνειρα.

Σεμπάστιαν Φέτελ

«Τάβλα είναι», λέει χαμογελώντας αμήχανα και συνεχίζει την πορεία του παρέα με τη Μπρίτα Ρέσκε – το δεξί του χέρι απ’ όταν ήταν στη Red Bull Racing.

Ακολουθούν συνεντεύξεις που θα διαβάσετε στο Gazzetta προσεχώς – ανάμεσά τους και μία που απολαύσαμε ιδιαίτερα. Ο λόγος για την κουβέντα με τον Βάλτερι Μπότας της Alfa Romeo, με την κουβέντα να πηγαίνει από την Tonale στο Τζατζίκι κι από τις πίστες της F1 στην ποδηλασία. Θα τα διαβάσετε στο επόμενο τεύχος του gMotion by Gazzetta. Αλλά μέχρι τότε, ο Φινλανδός δεν παρέλειψε να στείλει το μήνυμά του.

Κλείσαμε την ημέρα στα paddock του W Series, του θεσμού όπου αγωνίζονται μόνο εκπρόσωποι του όμορφου φύλου. Έχουμε παρουσιάσει κάποιες από αυτές στο GWomen, έχετε διαβάσει μερικές ελπίζουμε ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις. Κι έρχονται κι άλλες αφού περάσαμε χρόνο τόσο με την πρωτοπόρο της βαθμολογίας και νυν πρωταθλήτρια Τζέιμι Τσάντγουικ αλλά και την Κάθριν Μποντ Μουίρ, που ήταν ο ιθύνων νους πίσω από τη δημιουργία αυτού του θεσμού.

Σεϊτανίδης και Κάθριν Μποντ Μουίρ

Κι αυτά ήταν μόνο η αρχή, ενόψει της πραγματικής δράσης του αγωνιστικού τριημέρου. Μείνετε συντονισμένοι στο gazzetta, θα τρέχουμε τέρμα γκάζι κι αυτό το Σαββατοκύριακο!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!