Formula 1: Η Ferrari απαντάει στις θεωρίες συνωμοσίας

Formula 1: Η Ferrari απαντάει στις θεωρίες συνωμοσίας
Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Ματία Μπινότο, ξεκαθάρισε πως δεν υπήρξε μηχανικό πρόβλημα που οδήγησε τον Σαρλ Λεκλέρ σε εγκατάλειψη στο Πολ Ρικάρ.

Οι ελπίδες του Σαρλ Λεκλέρ για το φετινό πρωτάθλημα δέχθηκαν τεράστιο πλήγμα όταν εγκατέλειψε στο Grand Prix Γαλλίας. Ο Μονεγάσκος στο 17ο γύρο έχασε το πίσω μέρος στη στροφή 11 και κατέληξε στα προστατευτικά ελαστικά.

Στη μετάδοση, ένα team radio του 24χρονου με την ομάδα μεταδόθηκε στον αέρα και άφησε να εννοηθεί πως υπήρξε πρόβλημα με το γκάζι, όπως στην Αυστρία. Αυτό το αρνήθηκε ο Λεκλέρ, μιας και παραδέχθηκε πως έκανε οδηγικό λάθος. Ωστόσο ορισμένες θεωρίες συνωμοσίας κυκλοφόρησαν στα social media πως το μηχανικό πρόβλημα ήταν υπαρκτό, αλλά ο οδηγός καλύπτει την ομάδα.

Σαρλ Λεκλέρ

Μιλώντας μετά τον αγώνα, ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Ματία Μπινότο, εξήγησε πως δεν υπήρξε πρόβλημα με το πεντάλ του γκαζιού, αρνούμενος τα όσα κυκλοφορούν: «Απ’ όσο ξέρω δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με το πεντάλ του γκαζιού, η έξοδος του Λεκλέρ δεν είχε να κάνει σε τίποτα με την Αυστρία. Αυτό που έγινε ήταν ένα ξεκάθαρο λάθος του Σαρλ και έχουμε δει πως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Δεν μειώνει την αξία του, αλλά ήταν ένα καθαρό οδηγικό λάθος. Αυτό που ακούσατε στη μετάδοση ήταν τη στιγμή που προσπαθούσε να βάλει όπισθεν για να φύγει από τις μπαριέρες. Υπάρχει μία στρατηγική σε αυτό αλλά δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Όταν πατούσε το γκάζι δεν “στρόφαρε” ο κινητήρας».

To λάθος αυτό του Λεκλέρ άλλαξε την εικόνα του πρωταθλήματος. Σε περίπτωση που κέρδιζε τον αγώνα στη Γαλλία η διαφορά του από τον Φερστάπεν θα ήταν στους 31 βαθμούς, όμως τώρα ανέβηκε στους 63.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!