Formula 1, Λεκλέρ: «Αν κάνω τέτοια λάθη, δεν αξίζω το πρωτάθλημα» (vid)

Formula 1, Λεκλέρ: «Αν κάνω τέτοια λάθη, δεν αξίζω το πρωτάθλημα» (vid)
Ο οδηγός της Scuderia Ferrari ήταν εξαιρετικά απογοητευμένος μετά την εγκατάλειψή του στο Πολ Ρικάρ.

Οι ελπίδες του Σαρλ Λεκλέρ για να κατακτήσει το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, δέχθηκαν ένα πολύ γερό πλήγμα στη Γαλλία. Ο οδηγός της Scuderia Ferrari βρισκόταν στην πρωτοπορία του Grand Prix του Πολ Ρικάρ όταν στον γύρο 18 ήρθε η καταστροφή.

Ο Μονεγάσκος έχασε τον έλεγχο της F1-75 στη στροφή 11 του γαλλικού Νότου και μαζί με αυτή την ευκαιρία να μειώσει κι άλλο τη διαφορά του στη βαθμολογία έναντι του μετέπειτα νικητή του αγώνα, Μαξ Φερστάπεν. Πήγαν στο Λε Καστελέ με 38 πόντους να τους χωρίζουν, φεύγουν με τη διαφορά να έχει ανέβει στους 63!

Λίγο μετά την εγκατάλειψή του και ενώ ο αγώνας ήταν ακόμα σε εξέλιξη, ο Λεκλέρ βρέθηκε στη μεικτή ζώνη και μίλησε στο F1 TV, κάνοντας την αυτοκριτική του: «Έχασα το πίσω μέρος κι αυτό ήταν. Δεν ξέρω αν υπήρξε κάποιο τεχνικό θέμα, θα πρέπει να το ελέγξουμε αλλά νομίζω πως ήταν καθαρά δικό μου λάθος. Μπήκα στη στροφή με περισσότερα χιλιόμετρα απ’ ότι έπρεπε, πιθανώς ο τροχός μου πάτησε σε ένα ακάθαρτο σημείο. Ήταν δικό μου σφάλμα κι αν συνεχίσω να κάνω τέτοια λάθη, τότε δεν αξίζω να κερδίσω το πρωτάθλημα. Αποδίδω σε υψηλό επίπεδο φέτος αλλά σε αυτό, δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοια λάθη».

Δείτε το ατύχημά του στο video που ακολουθεί…

Ήταν ο τρίτος αγώνας, μετά τα Grand Prix Ισπανίας στη Βαρκελώνη και Αζερμπαϊτζάν στο Μπακού, που ο Λεκλέρ εγκατέλειψε ενώ ήταν στην πρωτοπορία του αγώνα. Ήταν όμως και η δεύτερη φορά που έχασε βαθμούς μετά από προσωπικό λάθος.

«Στην Ίμολα έχασα επτά βαθμούς, εδώ ενδεχομένως 25. Άρα αν χάσω το φετινό πρωτάθλημα με διαφορά έως 32 πόντων, θα ξέρω πού χάθηκε ο τίτλος», είπε ο οδηγός της Ferrari.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!