Formula 1, Χάμιλτον: «Το “We Race as One” ήταν μόνο λόγια»

Formula 1, Χάμιλτον: «Το “We Race as One” ήταν μόνο λόγια»
Ενοχλημένος από το γεγονός πως η καμπάνια της F1 έμεινε μόνο στα λόγια, εμφανίστηκε ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Πίσω στο 2020 η Formula 1 ξεκίνησε την καμπάνια «We Race as One», ως έναν τρόπο για να προωθήσει τη διαφορετικότητα στο σπορ, όπως επίσης να αποτελέσει το έναυσμα για την ευαισθητοποίηση σε κοινωνικά ζητήματα. Επιπλέον, αυτό έδωσε στους οδηγούς τη δυνατότητα πριν το άκουσμα του εθνικού ύμνου σε κάθε αγώνα να περάσουν το δικό τους μήνυμα, είτε γονατίζοντας, είτε φορώντας θεματικά μπλουζάκια. Για το 2022, η διαδικασία αυτή αφαιρέθηκε από το πρόγραμμα του αγώνα, δημιουργώντας πολλά ερωτήματα σε ορισμένους οδηγούς.

Όμως τις τελευταίες εβδομάδες, ο κόσμος της Formula 1 σφυροκοπείται από περιστατικά ρατσιστικής συμπεριφοράς, με μεγαλύτερο παράδειγμα την επίθεση του Νέλσον Πικέ προς τον Λιούις Χάμιλτον. Μάλιστα, στο πλαίσιο του Grand Prix Αυστρίας υπήρξαν πολυάριθμες καταγγελίες από ρατσιστικές συμπεριφορές οπαδών μέχρι και σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

We Race as One

Η απάντηση της Formula 1 ήταν άμεση, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που καταδίκασαν τα περιστατικά. Ο οδηγός της Mercedes-AMG, Λιούις Χάμιλτον, θέλει να δει πράξεις σχετικά με την αλλαγή στην κουλτούρα του σπορ, και έστειλε το μήνυμά του πως το «We Race as One» έμεινε μόνο στα λόγια.

«Δεν έχω σκεφτεί αναλυτικά να βρω λύσεις για το τι πρέπει να κάνει το σπορ. Η όλη ιστορία έχει να κάνει με το μήνυμα σχετικά με τις δράσεις που πρέπει να κάνουμε μέσα στο σπορ, όπως να δεσμευθούμε στη βελτίωση της διαφορετικότητας στον κλάδο μας. Αυτό αντανακλά την κατεύθυνση που έχουμε πάρει και συνήθως αντανακλά και το πώς είναι οι οπαδοί μας. Είναι ώρα για δράση. Το “We Race as One” ήταν καλό αλλά ήταν μόνο λόγια. Δεν έκανε τίποτα. Δεν υπήρξε καμία επένδυση προς κάποια κατεύθυνση, κάποιο πρόγραμμα ώστε να γίνει η αλλαγή αυτή. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις πλατφόρμες μας και να λάβουμε δράση σχετικά με τα όσα λέμε. Δεν είναι αρκετό το να λέμε για ορισμένα περιστατικά πως απλά δεν είναι αποδεκτά», ανέφερε ο Βρετανός.

Μέσω του ιδρύματός του Mission 44, που έχει ως στόχο την ανάδειξη νέων ανερχόμενων μηχανικών από κοινότητες μειονοτήτων, ο Χάμιλτον έχει δωρίσει ήδη 23 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!