Νέα πρωτοβουλία υπέρ της διαφορετικότητας από Χάμιλτον που βάζει 20 εκατ. λίρες από την τσέπη του

Νέα πρωτοβουλία υπέρ της διαφορετικότητας από Χάμιλτον που βάζει 20 εκατ. λίρες από την τσέπη του
Ο Λιούις Χάμιλτον ανακοίνωσε την ίδρυση του ιδρύματος «Mission 44» δωρίζοντας 20 εκατ. λίρες από την προσωπική του περιουσία ενώ μαζί με τη Mercedes ξεκινούν την πρωτοβουλία «Ignite».

Ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε ζητήματα φυλετικών διακρίσεων. Τα τελευταία χρόνια προβάλλει τη σημασία της διαφορετικότητας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αγωνίζεται για την ισότητα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και όχι μόνο.

Ο Χάμιλτον συνεχίζει το φιλανθρωπικό του έργο με την ίδρυση της οργάνωσης «Mission 44». Σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Ignite», στο οποίο ανακοίνωσε η Mercedes σε συνεργασία με τον Χάμιλτον, αναδεικνύουν το όραμά τους για την ανάδειξη νέων ταλέντων από πληθυσμιακές ομάδες με χαμηλή εκπροσώπηση σε όλο το φάσμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Πριν από λίγες εβδομάδες το «Hamilton Commission», σκοπός του οποίου είναι να τονίσει τα εμπόδια στην ενασχόληση των μαύρων στον μηχανοκίνητο αθλητισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρουσίασε σχετική έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας είναι η βάση πάνω στην οποία θα κινηθούν οι δράσεις που θα αναλάβουν οι προαναφερθείσες πρωτοβουλίες.

Το «Mission 44» αλλάζει τα δεδομένα

Ο Χάμιλτον ανακοίνγσε το «Mission 44», με το οποίο επιθυμεί να στηρίξει νεαρά άτομα από πληθυσμιακές ομάδες με χαμηλή εκπροσώπηση και την ανάδειξή τους στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ζέισον Άρθουρ, ο οποίος έχει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση και διάφορες ενασχολήσεις με φιλανθρωπικά ινστιτούτα, θα είναι CEO του «Mission 44.

Ο Χάμιλτον θα καταβάλλει 20 εκατ. λίρες από την προσωπική του περιουσία στο έργο του «Mission 44». Θα βοηθήσει οργανισμούς και προγράμματα που θα έχουν στόχο να καταπολεμήσουν τις φυλετικές διακρίσεις στην εργασία, στο σύστημα εκπαίδευσης και την αύξηση της διαφορετικότητας σε θέσεις ηγεσίας και υψηλών αρμοδιοτήτων.

Η κοινοπραξία «Ignite»

Παράλληλα επισημοποιήθηκε η φιλανθρωπική πρωτοβουλία ονόματι «Ignite» στην οποία συνεργάζονται από κοινού ο Χάμιλτον με τη Mercedes. Το πρόγραμμα «Ignite» θα λειτουργεί υπό την αιγίδα του «Mission 44» και ο βασικός του στόχος είναι η βελτίωση εκπροσώπησης μειονοτήτων στους τομείς εκπαίδευσης θετικών επιστημών και μηχανολογίας με προοπτική ενασχόλησης στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το πρόγραμμα «Ignite» μοιράζεται το όραμα των Χάμιλτον και Mercedes στην αύξηση της διαφορετικότητας και των ευκαιριών στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Θα παρέχει οικονομική ενίσχυση σε ταλαντούχους μαθητές οι οποίοι δεν διαθέτουν τα οικονομικά μέσα, ενισχύοντας τις ευκαιρίες τους στις θετικές επιστήμες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Με το βλέμμα στην αλλαγή του κατεστημένου

Ο Λιούις Χάμιλτον δήλωσε σχετικά: «Η στήριξη των φιλοδοξιών νεαρών κοινωνικών ομάδων με χαμηλή εκπροσώπηση ήταν πάντα σημαντικό για εμένα και το «Mission 44» αποδεικνύει την υπόσχεσή μου στο να κάνουμε μια πραγματική αλλαγή. Από νεαρή ηλικία βίωσα το πώς είναι να έρχεσαι από μια τέτοια κοινωνική ομάδα. Όμως κατάφερα να ξεπεράσω τα εμπόδια από τις ευκαιρίες και τη στήριξη που είχα. Θέλω να διασφαλίσω πως αρκετοί νεαροί άνθρωποι από παρόμοιες κοινωνικές ομάδες μπορούν να κάνουν το ίδιο».

Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βόλφ, δήλωσε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που στεκόμαστε δίπλα στον Λιούις στην ανακοίνωση του «Mission 44» και του προγράμματος «Ignite». Ο Λιούις δεν κρύβει τις προκλήσεις που είχε στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η αποφασιστικότητα του να μετατρέψει την εμπειρία σε δράση δείχνει το χαρακτήρα του και την ακλόνητη δέσμευσή του να υποστηρίξει ανθρώπους ώστε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους. Στη Mercedes δουλέψαμε σκληρά με τον Λιούις ώστε να κατανοήσουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το σπορ, βελτιώνοντας τη διαφορετικότητα στην ομάδα μας».

Ως ομάδα της Formula 1, η Mercedes όντας επίσης ευαισθητοποιημένη στα θέματα κοινωνικών ανισοτήτων άλλαξε το χρώμα του μονοθεσίου της σε μαύρο προωθώντας μήνυμα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων και υπέρ της διαφορετικότητας. Παράλληλα λάνσαρε το πρόγραμμα «Accelerate 25», με το οποίο προβάλλει τη σημασία της διαφορετικότητας.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!