Formula 1, Ο Φέτελ στηρίζει τον Χάμιλτον: «Αυτά αντιμετωπίζει όλη του τη ζωή»

Formula 1, Ο Φέτελ στηρίζει τον Χάμιλτον: «Αυτά αντιμετωπίζει όλη του τη ζωή»
Υπέρ του Λιούις Χάμιλτον τάχθηκε ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, καταδικάζοντας τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε.

Το κύριο θέμα της εβδομάδας δεν είναι άλλο από τα ρατσιστικά σχόλια που έκανε ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Νέλσον Πικέ για τον Λιούις Χάμιλτον. Η αντίδραση του σπορ ήταν άμεση, ενώ τα social media γέμισαν με υποστηρικτικά μηνύματα προς το πρόσωπο του οδηγού της Mercedes-AMG.

Αυτό το τριήμερο 1-3 Ιουλίου, η Formula 1 επισκέπτεται το Σίλβερστον για το GP Μ. Βρετανίας. Στη συνέντευξη Τύπου, το θέμα της ρατσιστικής επίθεσης προς τον Χάμιλτον ήταν από τα κύρια ζητήματα, με τον οδηγό της Aston Martin, Σεμπάστιαν Φέτελ να τίθεται επ' αυτού, στηρίζοντας τον συναθλητή του.

«Το θέμα αυτό δεν υπάρχει μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες για να είμαστε ειλικρινείς. Αυτό ο Χάμιλτον και η οικογένειά του το περνάνε όλη τους τη ζωή. Οποιαδήποτε μορφή λεκτικής κακοποίησης είναι λάθος και είδα την κοινότητα της Formula 1 να απαντά μαζικά και άμεσα, στηρίζοντας τον Λιούις. Εδώ δεν χωράνε τέτοιες συμπεριφορές. Υπάρχουν ακόμα σε μεγάλο βαθμό. Είναι πολύ σημαντικό να μιλάμε για το ζήτημα του ρατσισμού, διότι δεν έχει εξαφανιστεί, δεν θα συμβεί αυτό εν μία νυκτί. Θα ήταν φοβερό αλλά είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και η Formula 1 έχει την ευθύνη να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό, πράγμα για το οποίο προσπαθούμε όλοι», ανέφερε ο 34χρονος Γερμανός.

Σεμπάστιαν Φέτελ

Επιπλέον ο Φέτελ τόνισε τη σημασία που έχει η Formula 1 να είναι ανοικτή προς όλους: «Έχουμε την καμπάνια WeRaceAsOne και είναι ξεκάθαρο το που οδεύουμε και που θέλουμε να πάμε μελλοντικά. Είναι κάτι παραπάνω από τη γλώσσα κι όσα προσπαθούμε να πετύχουμε αφορούν το πώς συμπεριφερόμαστε και πως περιλαμβάνουμε τους πάντες, ανεξάρτητα από το χρώμα τους, το σύντροφό τους, τις σεξουαλικές προτιμήσεις. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι και ππρέπει να αντιδράμε πάντα γρήγορα και να ξεκαθαρίσουμε πως είμαστε ανοικτοί προς όλους. H καλοσύνη μετράει, οι άνθρωποι μετράνε και ήταν πολύ άσχημο να βλέπεις αυτό που έγινε».

Οδηγοί όπως ο Έστεμπαν Οκόν της Alpine και ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari έχουν ήδη εκφράσει τη στήριξή τους προς τον Χάμιλτον, καταδικάζοντας τα ρατσιστικά σχόλια που δέχθηκε. Από τη μεριά του ο Πικέ θέλησε να ζητήσει συγγνώμη, όμως αρνήθηκε το ότι μίλησε με ρατσιστικό τρόπο προς τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

Φωτογραφίες: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!