Formula 1: Ο Όκον παίρνει θέση για τα ρατσιστικά σχόλια κατά του Χάμιλτον

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Ο Όκον παίρνει θέση για τα ρατσιστικά σχόλια κατά του Χάμιλτον
Ο οδηγός της Alpine F1 έσπευσε να τοποθετηθεί δημόσια για τις ρατσιστικές εκφράσεις του Νέλσον Πικέ.

Η άκρως ατυχής επιλογή λέξεων από πλευράς Νέλσον Πικέ σε προ μηνών συνέντευξή του που αναδείχθηκε μερικά 24ωρα πριν το Βρετανικό Grand Prix, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αποκάλεσε αρ*** τον Λούις Χάμιλτον, σχολιάζοντας τη σύγκρουσή του με τον Μαξ Φερστάπεν στο προηγούμενο Grand Prix του Σίλβερστον.

Το παραλήρημα του Βραζιλιάνου προκάλεσε άμεση και έντονη αντίδραση από την F1 και την FIA που καταδίκασαν τα λεγόμενά του. Επίσης, από την ομάδα του, Mercedes-AMG F1. Και ταυτόχρονα, την απογοήτευση του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, την οποία εξέφρασε μέσω social media.

«Είναι κάτι περισσότερο από τη γλώσσα που χρησιμοποιείται. Αυτές οι αρχαϊκές νοοτροπίες πρέπει να αλλάξουν και δεν έχουν θέση στο άθλημά μας. Όλη μου τη ζωή είμαι περικυκλωμένος και στοχοποιημένος από τέτοιες συμπεριφορές. Υπήρξε αρκετός χρόνος για να πάρουμε τα μαθήματά μας. Πρέπει να δράσουμε», έγραψε χαρακτηριστικά ο 37χρονος.

Μερικές ώρες μετά, ένας συνάδελφός του, ο Έστεμπαν Όκον, έσπευσε να ταχθεί υπέρ του με δημόσια τοποθέτηση. Συγκεκριμένα, ο Γάλλος έγραψε στα προσωπικά του social media: «Κάθε μορφή ρατσιστικής γλώσσας, δεν έχει καμία θέση στο σπορ και την κοινωνία μας. Δεν πάει άλλο. Έχω συνεργαστεί και περάσει χρόνο με τον Λούις όλα αυτά τα χρόνια και ξέρω τι είδους άνθρωπος είναι. Πάντα αυθεντικός και με σεβασμό για όλους γύρω του. Έχει κάνει τόσα πολλά για την F1, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας και είμαστε περήφανοι που τον έχουμε στο προσκήνιο της μάχης μας για τη διαφορετικότητα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στέκομαι στο πλευρό του Λούις και των συνεχιζόμενων προσπάθειών του να κάνει το σπορ που αγαπάμε, καλύτερο για όλους».

Νωρίτερα, είχε μοιραστεί τα λόγια του συναθλητή του.

Φωτογραφίες: Alpine F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!