Formula 1: Κι ο Λεκλέρ στο πλευρό του Χάμιλτον

Formula 1: Κι ο Λεκλέρ στο πλευρό του Χάμιλτον
Ο οδηγός της Scuderia Ferrari στην F1, παίρνει ξεκάθαρη θέση κατά του ρατσισμού.

Μετά τα λόγια του Νέλσον Πικέ για τον Λούις Χάμιλτον και τη ρατσιστική έκφραση την οποία χρησιμοποίησε σε τηλεοτπική εκπομπή της Βραζιλίας όπου αναφέρθηκε στον Βρετανό οδηγό ως «αρά**», οι αντιδράσεις ήταν έντονες και άμεσες. Η Formula 1 πήρε θέση με ανακοίνωσή της κατά του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού έκανε το ίδιο.

Η Mercedes-AMG F1 εξέδωσε ανακοίνωση υπερασπιζόμενη τον 37χρονο οδηγό της που με τη σειρά του, δεν έμεινε σιωπηλός. Απάντησε κι αυτός στον βετεράνο οδηγό από τη Βραζιλία.

Όμως έχει ενδιαφέρον το γεγονός πως ούτε οι υπόλοιποι οδηγοί μένουν αμέτοχοι σε αυτό που συνέβη. Αντίθετα, χρησιμοποιούν τη δύναμη των social media για να περάσουν το μήνυμα.

Την αρχή έκανε ο Έστεμπαν Όκον της Alpine F1 ενώ τον ακολούθησε ο Σαρλ Λεκλέρ. Ο οδηγός της Scuderia Ferrari έγραψε: «Γνωρίζω τον Λούις, απ’ όταν έφτασα στη Formula 1 και πάντα έδειχνε μεγάλο σεβασμό προς εμένα και όλους όσους συναντά. Αυτές οι αξίες πρέπει να είναι σταθερές προς όλους ανά τον κόσμο. Τα σχόλια που έγιναν με εκείνον ως αποδέκτη δεν πρέπει να γίνονται ανεκτά και πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε για ένα πιο ποικιλόμορφο και δίχως αποκλεισμούς σπορ. Πρέπει να αποβάλλουμε κάθε μορφή ρατσιστικού λόγου και συμπεριφοράς διακρίσεων, όχι μόνο από το σπορ μας αλλά από την κοινωνία».

Αντίστοιχου περιεχομένου ήταν και μηνύματα που ακολούθησαν, από τον Γκουάνγιου Ζου της Alfa Romeo F1 και τον Ντάνιελ Ρικιάρντο της McLaren.

Έχει επίσης ιδιαίτερη σημασία το γεγονός πως σχεδόν ένα 24ωρο μετά, ο Πικέ δεν έχει κάνει το παραμικρό σχόλιο επί του θέματος.

Φωτογραφία: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!