Αποκάλυψη για τα νέα Citroën ë-C4 X και C4 X (vid)

Νίκος Γιαννούλας
Αποκάλυψη για τα νέα Citroën ë-C4 X και C4 X (vid)
Η Citroen λανσάρει ένα νέο μοντέλο crossover στη μεσαία κατηγορία, με πολλές αισθητικές καινοτομίες αλλά και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Η γαλλική εταιρεία, η οποία ακολουθεί και πάλι το μονοπάτι της διαφορετικότητας το οποίο δημιούργησε το μύθο της, παρουσίασε το ιδιαίτερο C4 X με κινητήρες εσωτερικής καύσης και το ë-C4 X ως αμιγώς ηλεκτρικό μπαταρίας.

Citroen e-C4 X

Αμφότερα τα μοντέλα βασίζονται στην πλατφόρμα CMP της εταιρείας και είναι άμεσα προφανής η συγγένειά τους με τα μικρότερα C4 και ë-C4.

Σχεδίαση πέρα από τα συνηθισμένα

Αισθητικά είναι άμεσα ορατή η διάθεση της Citroën να προσφέρει κάτι διαφορετικό, εναλλακτικό, το οποίο αντλεί έμπνευση από τις κατηγορίες των sedan αμαξωμάτων, των SUV, των coupe αλλά και των crossover.

Citroen C4 X

Το νέο C4 X στις δύο εκδοχές του έχει μήκος 4,6 μέτρα και στη γκάμα της Citroën καταλαμβάνει το χώρο ανάμεσα στα C4 και C5 X. Το μεταξόνιο των 2.670 χιλιοστών είναι ίδιο με αυτό του C4.

Στο εσωτερικό του μοντέλου οδηγός και επιβάτες απολαμβάνουν μια απαράμιλλη αίσθηση ηρεμίας, άνεσης και ευρυχωρίας χάρη στην καινοτομία του Citroën Advanced Comfort®, με τα Advanced Comfort καθίσματα και την ανάρτηση με Progressive Hydraulic Cushions.

Citroen C4 X

Η κορυφαία άνεση γίνεται ιδιαίτερα αισθητή για τους πίσω επιβάτες, που έχουν στη διάθεσή τους εξαιρετικό χώρο για τα γόνατα 198 χιλιοστών και μεγάλο πλάτος. Ο χώρος αποσκευών είναι αντίστοιχα γενναιόδωρος, με όγκο 510 λίτρα.

Ασφάλεια και συνδεσιμότητα

Ο οδηγός θα έχει στη διάθεσή του 20 προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης κάτω από την «ομπρέλα» του ADAS, του συστήματος που εξελίχθηκε για τη βελτίωση της ασφάλειας κατά την οδήγηση. Έτσι, τα νέα ë-C4 X και C4 X θα είναι διαθέσιμα με Αυτόματο φρενάρισμα και ειδοποίηση κινδύνου, Αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2 με Adaptive Cruise Control stop & go, Παρακολούθηση της κόπωσης του οδηγού, Προειδοποίηση για την ακούσια αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας και έξυπνους προβολείς αυτόματης ενεργοποίησης μεταξύ πολλών άλλων.

Citroen C4 X

Για πρόσθετη άνεση και ασφάλεια, στα νέα Citroën ë-C4 X και C4 X, διατίθεται και το πακέτο διασυνδεδεμένων υπηρεσιών Citroën Connect που συμπληρώνουν το MyCitroën Drive Plus.

Κινητήρες για κάθε ανάγκη

Το C4 X θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης και diesel κορυφαίας τεχνολογίας. Τα υπερτροφοδοτούμενα PureTech και BlueHDi σύνολα, με απόδοση ισχύος από 100 έως 130 ίππους και μετάδοση με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων ή αυτόματο 8 σχέσεων, εξασφαλίζουν εξαιρετικές επιδόσεις και πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Citroen C4 X

Για το αμιγώς ηλεκτρικό ë-C4 X, η Citroën έχει προβλέψει να το εφοδιάσει με κορυφαία τεχνολογία σε ότι έχει να κάνει με τη φόρτιση. Χάρη στην τεχνολογία των 400V, η γρήγορη φόρτιση είναι κορυφαίου επιπέδου. Για τη φόρτιση της μπαταρίας έως το 80% αρκούν μόλις σε λεπτά της ώρας, χρησιμοποιώντας ταχυφορτιστή DC 100 kW.

Επίσης η Citroën προσφέρει 8ετή εγγύηση (ή 160.000 χιλιόμετρα) για την καλή λειτουργία της μπαταρίας του αυτοκινήτου, διασφαλίζοντας το 70% της χωρητικότητας των 50kWh τη για αυτό το διάστημα. Το μοντέλο διαθέτει κινητήρα 136 ίππων, με μέγιστη εμβέλεια με μια πλήρη φόρτισης της μπαταρίας του, για 360 χιλιόμετρα.

Citroen C4 X

Τα νέα μοντέλα ë-C4 X και C4 X θα κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Ευρώπη, στις εγκαταστάσεις της Stellantis, στο Villaverde της Μαδρίτης στην Ισπανία, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν στις αρχές του 2023.


Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!