Αποκάλυψη για το Citroen C5 X (pics & vid)

Νίκος Γιαννούλας
Αποκάλυψη για το Citroen C5 X (pics & vid)
H Citroen τολμά να παρουσιάσει ένα premium crossover μοντέλο με έντονη και πολύ ιδιαίτερη σχεδιαστική ταυτότητα.

Η Citroen παρουσίασε τη νέα ναυαρχίδα της, το C5 X, μια καινοτόμο πρόταση στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων, που συνδυάζει στοιχεία από αμαξώματα sedan, station wagon και SUV. Το νέο μοντέλο, διαθέσιμο τόσο με βενζινοκινητήρες όσο και σε plug-in υβριδικές εκδόσεις, εκφράζει το νεωτερισμό και την καινοτομία, που αναμένουν οι οδηγοί από μια μάρκα με την ιστορία της Citroen.

To νέο Citroen C5 X κατασκευάζεται στην Κίνα και έχει δημιουργηθεί ειδικά για τον αγορά της Ευρώπης. Σε αυτό, για πρώτη φορά η γαλλική μάρκα παρουσιάζει την ενεργή ανάρτηση Citroen Advanced Comfort, η οποία ενισχύει περαιτέρω την εντύπωση της κύλισης σε στρώμα αέρα, που έχουμε γνωρίσει τόσο στα C5 Aircross όσο και πρόσφατα στο C4 C-Cross.

Αυτή η αίσθηση, κλασική Citroen, έφτασε πλέον στο απόγειό της. Το νέο Citroen C5 X αποτελεί το ιδανικό αυτοκίνητο για άνετα ταξίδια, με τον εσωτερικό χώρο που μοιάζει με σαλόνι και τη μοναδική άνεση των καθισμάτων Advanced Comfort. Η ευρυχωρία στη δεύτερη σειρά καθισμάτων είναι απαράμιλλη, ενώ ο χώρος αποισκευών έχει όγκο 545 λίτρων, μεγάλο άνοιγμα και ιδανική διάταξη.



Το αίσθημα ευεξίας των επιβατών αυξάνεται επίσης από προηγμένες τεχνολογίες που απλοποιούν τη χρήση του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα, η οθόνη Head Up Display, καθώς και μια σειρά λειτουργιών βοήθειας οδήγησης που μειώνουν το καθημερινό φορτίο του οδηγού, όπως Highway Driver Assist ή τη νέα διεπαφή ψυχαγωγίας με κεντρική οθόνη αφής 12 ιντσών HD, φυσική αναγνώριση φωνής και προσαρμόσιμη οθόνη με widget, όπως σε tablet.

Το νέο C5 X θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα στη χώρα μας το πρώτο εξάμηνο του 2022, σε εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης και μια Plug-In Hybrid με ισχύ 225 ίππων και δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής λειτουργίας για απόσταση 50 χιλιομέτρων και με μέγιστη ταχύτητα 135 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!