Dacia Jogger: Διαθεσιμότητα στην Ελλάδα και τιμές

Dacia Jogger: Διαθεσιμότητα στην Ελλάδα και τιμές

Dacia Jogger: Διαθεσιμότητα στην Ελλάδα και τιμές
Ξεκίνησαν οι παραγγελίες για το νέο Dacia Jogger. Πότε θα είναι διαθέσιμο το εφταθέσιο crossover κατηγορίας C με το πλεονέκτημα του κινητήρα διπλού καυσίμου και των πολύ προσιτών τιμών.

Προικισμένο με το DNA της Dacia και χάρη σε ένα εντελώς νέο πλαίσιο, το Jogger υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει το οικογενειακό αυτοκίνητο στη συμπαγή κατηγορία C. Η δυνατότητα μεταφοράς έως και 7 ενήλικων ατόμων, είτε εναλλακτικά η ύπαρξη χώρου αποσκευών όγκου πλέον των 700 λίτρων στην πενταθέσια έκδοση, το καθιστούν πραγματικά μοναδικό στην κατηγορία τιμής του.

Dacia Jogger

Η κορυφαία πρακτικότητα στην περίπτωση του Jogger συνδυάζεται και με αυξημένες δυνατότητες κίνησης, χάρη στη μεγάλη απόσταση από το έδαφος των 20 εκατοστών. Έτσι, παρότι crossover, το νέο Dacia Jogger μπορεί να κινηθεί εκτός δρόμου, όπου και τα τυπικά SUV.

Για οικογενειακές αποδράσεις

Χάρη στο εντελώς νέο πλαίσιο CMF-B και στην αύξηση του μεταξονίου στα 2,9 μέτρα περίπου, το νέο Dacia Jogger είναι ταυτόχρονα ελαφρύ αλλά και πολύ ευρύχωρο. Το πρώτο πλεονέκτημα δίνει τη δυνατότητα με μικρούς κινητήρες να επιτυγχάνεται πολύ καλή απόδοση και οικονομία, ενώ το μεγάλο μεταξόνιο προσφέρει πρωτόγνωρη ευρυχωρία για το μήκος των 4,547 μέτρων. Έτσι 7 ενήλικες θα βρουν άπλετο χώρο και μάλιστα με αμφιθεατρική διάταξη καθισμάτων, η οποία εξασφαλίζει αναβαθμισμένη αίσθηση άνεσης.

Dacia Jogger

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα δύο καθίσματα της τρίτης σειράς μπορούν να διπλώσουν ή να αφαιρεθούν. Στην περίπτωση αυτή ο χώρος αποσκευών μπορεί να φτάσει στα 465 λίτρα, ενώ στην πενταθέσια έκδοση στα 708. Με όλα τα καθίσματα διπλωμένα, ο χώρος φόρτωσης μπορεί να φτάσει έως τα 2.084 και 2.095 λίτρα αντίστοιχα. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι το μέγιστο μήκος φόρτωσης είναι 2 μέτρα και το μέγιστο πλάτος 1. Καλό και για μετακόμιση είπατε;

Dacia Jogger

Μικρά αλλά αποδοτικά μοτέρ

Το νέο Dacia Jogger εξοπλίζεται με τον ολοκαίνουργιο βενζινοκινητήρα 1.0 TCe 110, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Ο νέος TCe 110 ενσωματώνει μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων, αντλία λαδιού μεταβλητής γεωμετρίας και χρήση πολλών υλικών υψηλής απόδοσης, που συνδυάζονται για να αυξήσουν την απόδοση και να μειώσουν την κατανάλωση. Αποδίδει 110 ίππους ισχύος και μέγιστη ροπή 200Nm στις 2.900 σ.α.λ., όντας πιο ισχυρός κινητήρας στη γκάμα του Dacia Jogger.

Dacia Jogger

Η βασική έκδοση του μοντέλου διατίθεται με τον 1.0 TCe 100 LPG κινητήρα διπλού καυσίμου, βενζίνης και υγραερίου (LPG). Η τοποθέτηση αυτών των κινητήρων απευθείας στη γραμμή παραγωγής εγγυάται ασφάλεια και αξιοπιστίa, ενώ η διάρκεια της εγγύησης του κατασκευαστή, το κόστος και ο προγραμματισμός συντήρησης και η
χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ είναι πανομοιότυπα με αυτά ενός μοντέλου με συμβατικό κινητήρα βενζίνης. Η μεικτή κατανάλωση (WLTP) του κινητήρα 1.0 TCe 100 LPG, ξεκινά από τα 7,6λ./100χλμ.* (με 118γρ.CO 2 /χλμ*), όταν λειτουργεί με υγραέριο (6,0λ./100χλμ.*/ 135γρ. CO 2 /χλμ*, όταν καίει βενζίνη), ενώ οι μέσες εκπομπές CO 2 για το νέο Dacia Jogger είναι 10% λιγότερες από έναν αντίστοιχο βενζινοκινητήρα. Επιπλέον, το συγκεκριμένο μοντέλο επιτυγχάνει μέγιστη αυτονομία που φτάνει τα 1.000 χιλιόμετρα, χάρη στα δύο ρεζερβουάρ που διαθέτει: ένα ρεζερβουάρ υγραερίου 40 λίτρων και ένα βενζίνης 50 λίτρων.

Dacia Jogger

Το 2023 στη γκάμα θα προστεθεί και μία έκδοση με υβριδικό σύστημα κίνησης. Το νέο Dacia Jogger θα είναι το πρώτο μοντέλο της Dacia που θα διαθέτει υβριδική τεχνολογία.

Τιμές και διαθεσιμότητα νέου Dacia Jogger

Το νέο Dacia Jogger θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού (Essential, Comfort και Extreme), 2 εκδόσεις χωρητικότητας επιβατών, 6 χρώματα αμαξώματος και 2 κινητήρες προς το παρόν. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται έξι αερόσακοι, κλιματισμός και ηλεκτρικές ευκολίες, ενώ στάνταρ είναι η δυνατότητα αφαίρεσης των δύο πίσω καθισμάτων σε όλες τις 7θέσιες εκδόσεις.

Dacia Jogger

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να θέτουν τις παραγγελίες τους άμεσα, με την παράδοση των πρώτων αυτοκινήτων να αναμένεται τον Αύγουστο. Η τρίμηνη διαθεσιμότητα αξίζει να σημειωθεί ότι είναι από τις μικρότερες σήμερα στην ελληνική αγορά. Στη συνέχεια παραθέτουμε τις εκδόσεις, τις τιμές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Dacia Jogger.


Τεχνικά χαρακτηριστικά


Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!