Dacia Jogger: Ήρθε το οικογενειακό crossover με έως 7 θέσεις (τιμές)

Dacia Jogger: Ήρθε το οικογενειακό crossover με έως 7 θέσεις (τιμές)

Dacia Jogger: Ήρθε το οικογενειακό crossover με έως 7 θέσεις (τιμές)
Ένα οικογενειακό αυτοκίνητο 4,55 μέτρων που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός station wagon και ενός SUV

Την έναρξη διάθεσης του νέου Dacia Jogger στην ελληνική αγορά, ανακοίνωσε η Teoren Motors. Πρόκειται για ένα οικογενειακό αυτοκίνητο 4,55 μέτρων που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός station wagon και ενός SUV, πάντα με το value for money που χαρακτηρίζει τα μοντέλα της Dacia. Οι πρώτες παραδόσεις σε πελάτες της Dacia στην Ελλάδα αναμένεται να γίνουν τον Αύγουστο.

Το Jogger διαθέτει μακρύ μεταξόνιο 2,9 μέτρων, κάτι που επιτρέπει την τοποθέτηση και τρίτης σειράς καθισμάτων. Πέρα από τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 5θέσιο ή 7θέσιο εσωτερικό, οι πελάτες της Dacia μπορούν να διαλέξουν από τρία επίπεδα εξοπλισμού (Essential, Comfort, Extreme) και έξι χρώματα αμαξώματος. Η απόσταση των 20 εκατοστών από το έδαφος και τα πλαστικά προστατευτικά του εξασφαλίζουν κίνηση και εκτός δρόμου.

Το νέο Dacia Jogger είναι διαθέσιμο με δύο κινητήρες: τον καινούργιο βενζινοκινητήρα 1.0 TCe 110 ίππων και τον κινητήρα διπλού καυσίμου (βενζίνη και υγραέριο) 1.0 TCe 100 LPG. Το 2023 στην γκάμα πρόκειται να προστεθεί και μία έκδοση με υβριδικό σύστημα κίνησης.

Dacia Jogger

Στην 5θέσια έκδοση, η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ φτάνει τα 708 λίτρα (VDA) μέχρι το ύψος των καθισμάτων. Στην 7θέσια έκδοση η χωρητικότητα είναι 160 λίτρα (VDA), ή 565 λίτρα (VDA) με τα καθίσματα της 3ης σειράς αναδιπλωμένα. Χάρη στο ύψος του χώρου φόρτωσης (661mm) και το μεγάλο μήκος του δαπέδου (1,100mm), οι οικογένειες μπορούν εύκολα να χωρέσουν ένα καροτσάκι ή ένα παιδικό ποδήλατο, χωρίς να χρειάζεται να αφαιρέσουν τα καθίσματα, διπλώνοντας απλά το ένα από τα καθίσματα της 3ης σειράς.

Συστήματα πολυμέσων

Το Jogger διατίθεται με τρεις διαφορετικές επιλογές, όσον αφορά το σύστημα πολυμέσων. Το Media Control περιλαμβάνει δύο ηχεία, μία βάση στήριξης και σύνδεσης smartphone που ενσωματώνεται απόλυτα στην αισθητική του ταμπλό, bluetooth, θύρα USB, χειριστήρια στο τιμόνι και πληροφορίες ραδιοφώνου που εμφανίζονται μέσω της ψηφιακής οθόνης TFT 3,5 ιντσών του υπολογιστή ταξιδίου στο κέντρο του πίνακα οργάνων.

Το σύστημα προσφέρει περισσότερες δυνατότητες όταν συνδυάζεται με smartphone και με τη χρήσης της δωρεάν εφαρμογής Dacia Media Control. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί το GPS του τηλεφώνου για να προσφέρει πλοήγηση, ενώ προσφέρει εύκολη πρόσβαση στο ραδιόφωνο, τη μουσική, τις τηλεφωνικές κλήσεις, τα μηνύματα και σε αμέτρητες άλλες λειτουργίες, όπως η φωνητική ενεργοποίηση της κλήσης βοήθειας (Siri ή Android). Για μια ασφαλέστερη οδηγική εμπειρία, ο χειρισμός μπορεί να γίνει είτε από τα χειριστήρια στο τιμόνι, είτε ακριβώς πίσω από αυτό.

Dacia Jogger

Το Media Display περιλαμβάνει τέσσερα ηχεία, μια θύρα USB και μια οθόνη αφής 8 ιντσών τοποθετημένη ψηλά στο ταμπλό, που είναι στραμμένη ελαφρώς προς τον οδηγό για καλύτερη ορατότητα και εργονομία. Το εύκολο και φιλικό στο χρήστη interface ενεργοποιείται μέσω Bluetooth, ενώ το σύστημα είναι συμβατό με Android Auto και Apple CarPlay. Μια ολοκαίνουργια επιλογή που ονομάζεται "Car" δίνει πρόσβαση σε ορισμένες ρυθμίσεις των συστημάτων υποβοήθησης (ADAS).

Τέλος, το Media Nav παρέχει στο νέο Dacia Jogger ενσωματωμένες δυνατότητες πλοήγησης και ασύρματη συνδεσιμότητα μέσω Wi-Fi για Apple CarPlay και Android Auto. Το ηχοσύστημα διαθέτει έξι ηχεία και δύο θύρες USB.

Συστήματα υποβοήθησης του οδηγού

Το Dacia Jogger εφοδιάζεται με μία σειρά από τεχνολογίες που υποστηρίζουν τον οδηγό. Ενδεικτικά περιλαμβάνονται:
• Ενεργό Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Emergency Brake Assist)
• Σύστημα Προειδοποίησης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning)
• Υποβοήθηση Στάθμευσης (Park Assist)
• Υποβοήθηση Εκκίνησης σε Ανηφόρα (Hill Start Assist)

Τιμές

Οι τιμές του Jogger αρχίζουν από τα 18.880 ευρώ για το μοντέλο με κινητήρα βενζίνης-υγραερίου και τα 19.680 ευρώ με τον νμέο 1.0 TCe 110 ίππων.

ΒΕΝΖΙΝΗ - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)

• 1.0 TCe 100hp ESSENTIAL LPG 5-S 18.880 €
• 1.0 TCe 100hp COMFORT LPG 5-S 21.280 €
• 1.0 TCe 100hp EXTREME LPG 5-S 22.580 €

• 1.0 TCe 100hp COMFORT LPG 7-S 22.280 €
• 1.0 TCe 100hp EXTREME LPG 7-S 23.780 €

ΒΕΝΖΙΝΗ

• 1.0 TCe 110hp ESSENTIAL 5-S 19.680 €
• 1.0 TCe 110hp COMFORT 5-S 22.080 €
• 1.0 TCe 110hp EXTREME 5-S 23.580 €

• 1.0 TCe 110hp COMFORT 7-S 23.080 €
• 1.0 TCe 110hp EXTREME 7-S 24.780 €

Dacia Jogger

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!