Formula 1, Χιλ: «Ο Λεκλέρ πρέπει να προσέχει τι λέει για τη Ferrari»

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής θέλησε να δώσει μία συμβουλή προς τον Μονεγάσκο οδηγό για το πώς να απευθύνεται προς την ομάδα του.

Το Grand Prix Μονακό ήταν ένας αγώνας στον οποίο ο Σαρλ Λεκλέρ και η Scuderia Ferrari «κατάφεραν» να μην κερδίσουν. Η κακή στρατηγική της ιταλικής ομάδας κόστισε ιδιαίτερα στον Μονεγάσκο, ενώ και το γεγονός πως ο Άλεξ Άλμπον της Williams δεν τον άφησε να περάσει ενώ ήταν ένα γύρο πίσω του κόστισε επιπλέον χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης, έγινε εμφανές μέσω της ενδοεπικοινωνίας πως ο Λεκλέρ ήταν ιδιαίτερα νευριασμένος με το πώς εξελίχθηκε ο αγώνας. Αποκορύφωμα ήταν η στιγμή όπου μπήκε για αλλαγή στη σκληρή γόμα ελαστικών, με τον 24χρονο να φωνάζει πιο δυνατά από ποτέ στον ασύρματο.

Αρκετές φορές, η ένταση αυτή δεν βγαίνει σε καλό ούτε στην ομάδα ούτε στον οδηγό. Ο πρωταθλητής της Formula 1 για το 1997 με τη Williams, Ντέιμον Χιλ, μίλησε στο Sky Sports και τόνισε πως ο Λεκλέρ δεν πρέπει να μιλά έτσι στην ομάδα του: «Πιστεύω πως είναι αρκετά ώριμοι στη Ferrari για να τον καταλάβουν. Αλλά όσο συνεχίζεις να ασκείς κριτική στην ομάδα σου, αυτό επιφέρει μία επικοινωνιακή καταστροφή. Η Ferrari δεν είναι μία ομάδα που θα το αφήσει να συνεχιστεί αυτό. Αν ένας οδηγός είναι σε κόντρα με τη Ferrari, τότε η Ferrari είναι αυτή που θα κερδίζει πάντα. Οπότε από τεχνικής και διπλωματικής σκοπιάς, πρέπει να προσέχεις τις λες για τη Ferrari».

H ιταλική ομάδα προσπάθησε να ανατρέψει το αποτέλεσμα του Grand Prix Μονακό μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, κάνοντας επίσημη διαμαρτυρία στους αγωνοδίκες κατά των Σέρχιο Πέρεζ και Μαξ Φερστάπεν. Ωστόσο η προσπάθεια αυτή έπεσε στο κενό.

Ο Χιλ όμως δεν ενθουσιάστηκε με το γεγονός πως η Ferrari θέλησε να πάρει τη νίκη με τον τρόπο αυτό: «Ήταν μία απεγνωσμένη κίνηση, για να είμαι ειλικρινής. Γενικά, αν χάνεις έναν αγώνα και κάνεις ένσταση επειδή κάποιος πάτησε την άκρη μιας κίτρινης γραμμής, αυτό είναι ένα αδύναμο επιχείρημα».

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari