Formula 1, Λεκλέρ: «Κάναμε πολλά λάθη, δεν πρέπει να χάνονται έτσι βαθμοί»

Formula 1, Λεκλέρ: «Κάναμε πολλά λάθη, δεν πρέπει να χάνονται έτσι βαθμοί»
Πλήρης απογοήτευση για τον Μονεγάσκο οδηγό, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν κατάφερε να μετουσιώσει την pole position σε νίκη στο Πριγκιπάτο.

Η τύχη του Σαρλ Λεκλέρ στο Grand Prix Μονακό δεν άλλαξε ούτε το 2022, με τον Μονεγάσκο οδηγό, όχι μόνο να χάνει τη νίκη, αλλά να τερματίζει εκτός βάθρου. Ο οδηγός της Scuderia Ferrari "υπέφερε" από κακή στρατηγική, κάτι το οποίο τον εκνεύρισε και τον απογοήτευσε. Ως αποτέλεσμα, ο Σέρτζιο Πέρεζ πήρε μία μεγάλη νίκη, τη δεύτερη στην καριέρα του με τη Red Bull Racing.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Λεκλέρ δεν κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις και μιλώντας στο Sky Sports είπε τα πράγματα όπως τα ένιωσε κατά τη διάρκεια του αγώνα: «Πολλές φορές μπορούν να γίνουν λάθη, όμως σήμερα κάναμε υπερβολικά πολλά λάθη. Σε αυτές τις συνθήκες εξαρτάσαι πολύ από την ομάδα που βλέπει τι κάνουν οι αντίπαλοί μας με τα ενδιάμεσα ή τα στεγνά ελαστικά. Ρωτήθηκα αν θέλω να περάσω από τα βρόχινα στα στεγνά ελαστικά και απάντησα θετικά, όμως δεν καταλαβαίνω τι μας έκανε να αλλάξουμε γνώμη. Μας έκαναν το undercut και μετά μπήκα πίσω από τον Κάρλος. Κάναμε πολλά λάθη και δεν πρέπει να γίνεται αυτό».

Σαρλ Λεκλέρ

Επιπλέον ο Λεκλέρ ανέφερε πως τα λάθη που έγιναν στον φετινό αγώνα είναι πιο σοβαρά από αυτά των προηγούμενων ετών: «Είναι όσο δύσκολα ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Έχω συνηθίσει να γυρνάω σπίτι μου απογοητευμένος. Δεν πρέπει να χάνουμε βαθμούς με αυτόν τον τρόπο. Δεν πήγαμε καν από την πρώτη θέση στη δεύτερη. Μετά το πρώτο λάθος κάναμε κι άλλο ένα. Αγαπώ την ομάδα μου και είμαι σίγουρος πως θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί».

Μετά και το αποτέλεσμα στο Μονακό, ο Λεκλέρ είναι πλέον 9 βαθμούς πίσω από τον Μαξ Φερστάπεν στο πρωτάθλημα οδηγών.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!