MotoGP: H Suzuki επιβεβαιώνει ότι θα φύγει στο τέλος της χρονιάς

MotoGP: H Suzuki επιβεβαιώνει ότι θα φύγει στο τέλος της χρονιάς
Το ιαπωνικό εργοστάσιο ανακοίνωσε ότι έχει πάρει την απόφαση να αποχωρήσει και συζητάει με την Dorna τον τρόπο που θα γίνει αυτό.

Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ο κόσμος του MotoGP σείστηκε από την πληροφορία ότι η Suzuki πρόκειται να αποχωρήσει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Οι άνθρωποι της αγωνιστικής ομάδας Ecstar Suzuki βρισκόταν στην πίστα της Χερέθ για δοκιμές, όταν -σοκαρισμένοι- ενημερώθηκαν από τα κεντρικά στην Ιαπωνία ότι η Suzuki αποφάσισε να «τραβήξει την πρίζα» στο τέλος της φετινής σεζόν.

Η Dorna, που διοργανώνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, άμεσα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία «υπενθύμιζε» στη Suzuki ότι έχει υπογράψει δεσμευτικό συμβόλαιο για τη συμμετοχής της στο πρωτάθλημα και δεν έτσι απλά να αποφασίσει μονομερώς να αποχωρήσει. Από την πλευρά της Suzuki όμως τηρήθηκε «σιγή ιχθύος», μέχρι σήμερα που εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση αυτή αναφέρει: «Η Suzuki Motor Corporation βρίσκεται σε συζητήσεις με την Dorna σχετικά με το ενδεχόμενο τερματισμού της συμμετοχής της στο MotoGP στα τέλη του 2022.

Δυστυχώς, η τρέχουσα οικονομική κατάσταση και η ανάγκη να επικεντρωθεί η προσπάθειά της στις μεγάλες αλλαγές που αντιμετωπίζει ο κόσμος της Αυτοκίνησης αυτά τα χρόνια, αναγκάζουν τη Suzuki να μετατοπίσει τις δαπάνες και το ανθρώπινο δυναμικό προς την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας στην Suzuki Ecstar Team μας, σε όλους όσοι υποστήριξαν τις αγωνιστικές δραστηριότητες της Suzuki για πολλά χρόνια και σε όλους τους οπαδούς της Suzuki που μας έδωσαν την ενθουσιώδη υποστήριξή τους».

Από την ανακοίνωση προκύπτει ότι η Suzuki έχει λάβει την απόφασή της και θα προχωρήσει στην υλοποίησή της, Οι συζητήσεις με την Dorna αφορούν το κόστος αυτού του «διαζυγίου», την αποζημίωση δηλαδή που θα καταβάλει η ιαπωνική εταιρεία για να «σπάσει» το συμβόλαιο.

suzuki

Η αποχώρηση της Suzuki αφήνει επίσης «στον αέρα» τους αναβάτες της ομάδας, Τζοάν Μιρ και Άλεξ Ρινς, οι οποίοι θα πρέπει να αναζητήσουν αλλού το μέλλον τους. Οι πληροφορίες φέρνουν τον Μιρ να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τη Repsol Honda, ως αντικαταστάτης του Πολ Εσπαργκαρό, ενώ ο Ρινς φέρεται να συζητάει με τη Yamaha.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!