MotoGP: Έντονες φήμες για αποχώρηση της Suzuki

MotoGP: Έντονες φήμες για αποχώρηση της Suzuki
Σαν βόμβα έπεσε στο MotoGP η πληροφορία ότι η Suzuki ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το πρωτάθλημα στο τέλος του 2022.

Η Δευτέρα (2/5) ήταν ημέρα επίσημων δοκιμών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP καθώς οι αναβάτες και οι ομάδες είχαν μία ημέρα στη Jerez να δοκιμάσουν νέα πράγματα στις μοτοσικλέτες τους. Εκείνο όμως που κυριάρχησε ήταν μια έντονη φημολογία ότι η Suzuki είναι πολύ πιθανό στο τέλος του 2022 να τραβήξει την πρίζα από το πρόγραμμα του MotoGP.

Σύμφωνα με διάφορα -έγκυρα- ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, αλλά και από πηγές μέσα στην ομάδας Suzuki MotoGP, υπήρξε τη Δευτέρα το πρωί μια διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ των ανθρώπων της ομάδας και του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας στο Χαμαμάτσου της Ιαπωνίας όπου τους ανακοινώθηκε πως στο τέλος του 2022 το εργοστάσιο αποσύρεται από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP.

Suzuki MotoGP

Οι λόγοι δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί, ωστόσο μπορούμε να εικάσουμε ότι έχουν να κάνουν με την οικονομική κατάσταση της παγκόσμιας αγοράς. Η πανδημία σε συνδυασμό με τον πόλεμο στην Ουκρανία έχει φέρει αρκετά προβλήματα σε πολλούς παραγωγικούς τομείς και η Suzuki είναι μια από τις εταιρείες που -όπως όλα δείχνουν- αποφάσισαν ότι δεν είναι σε θέση αυτήν τη στιγμή να στηρίξουν ένα τέτοιο project.

Αναμένονται τις επόμενες ώρες οι επίσημες ανακοινώσεις της Suzuki αλλά και της Dorna για να έχουμε καλύτερη εικόνα της κατάστασης. Το σίγουρο είναι ότι η Suzuki είχε ανανεώσει τη συνεργασία της με την Dorna πέρυσι τον Απρίλιο μέχρι το 2026. Τα ερωτηματικά που γεννούνται είναι πάρα πολλά πλέον όπως τι θα γίνει με τους αναβάτες της ομάδας Τζοάν Μιρ και Άλεξ Ρινς. Το λογικό σενάριο είναι ο Μιρ να μετακομίσει στην Repsol Honda δίπλα στον Μάρκ Μάρκεθ και ο Ρινς να βρει μια θέση στην εργοστασιακή Yamaha, είτε στη θέση του Μορμπιντέλι είτε στη θέση του Κουαρταράρο αν αποφασίσει να φύγει.

Suzuki MotoGP

Όσο για τις μοτοσικλέτας που θα εγκαταλείψουν το grid, η Dorna είναι σίγουρο ότι θα καλύψει το κενό επιτρέποντας στην Aprilia να δημιουργήσει μια δορυφορική ομάδα, κάτι που οι Ιταλοί αναζητούν εδώ και αρκετό καιρό. Όπως και να έχει, πλέον θα έχουμε ντόμινο εξελίξεων τις οποίες θα παρακολουθούμε στενά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!